Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Ledare till Kasper Sommarkollo för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Publiceringsdatum
28 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Ansök nu
Är du ansvarstagande, lösningsfokuserad och kreativ? Tycker om att arbeta som en del av ett team? Har du barnasinnet i behåll, gillar att leka och peppa andra? Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med personer med autism eller intellektuell funktionsnedsättning? Då är det precis dig vi letar efter!

Om Nytida Kasper Kollo
Till Kasper Sommarkollo kommer barn, ungdomar och unga vuxna med högfungerande autism, Aspergers syndrom och/eller lindrig intellektuell funktionsnedsättning med målet att få två roliga sommarveckor. Där får de chans att testa på nya aktiviteter och träffa kompisar i en trygg miljö.

Förutom sommarkollo har Kasper även verksamhet året om i form av helgläger. Våra kollogårdar ligger i Skåne och Östergötland.

Kasper Sommarkollo ingår i Nytida som är en av Sveriges ledande aktörer inom LSS, SoL och skola med fokus på stöd och service till människor med funktionsnedsättning och psykosocial problematik.

Som ledare på sommarkollo erbjuds du ett varierat och roligt jobb. Vår verksamhet tar alltid sin utgångspunkt i våra deltagares styrkor, intressen och drömmar vilket medför att aktiviteter och utflykter ser olika ut från period till period.

Om rollen
Som kolloledare arbetar du med 8-12 andra kolloledare. Du ansvarar för att planera och genomföra aktiviteter samt att engagera och motivera våra deltagare. Du ansvarar även för omvårdnad och stöd i vissa moment, städning och skötsel av lokala utrymmen tillsammans med personalgruppen samt social dokumentation.

Det är av största vikt att du samarbetar och kommunicerar med dina kollegor för att hålla rutiner, säkerhet och göra kollo så roligt som möjligt för våra deltagare.

Arbetstiden varierar och inkluderar såväl dags-, kvälls, och jourpass. Varje period är ca två veckor och vi ser gärna att du arbetar två perioder under sommaren. På en två-veckorsperiod får du som ledare två dagars schemalagd ledighet.

Anställningen är i form av visstidsanställning.

Arbetsplats

Som ledare på Kasper sommarkollo bor du tillsammans med dina kollegor på den kollogård du arbetar på. Boendesituationen kan beskrivas som enkel men mysig, där du delar rum med 2-3 andra kolloledare.

Maten som serveras på sommarkollo är av enklare kost men då en kock finns på plats tas såklart hänsyn till allergier och matpreferenser.

Din erfarenhet och kunskap
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du är initiativtagande, lösningsorienterad samt redo att ta ansvar. Arbetet kan innebära att deltagares intressen, önskemål och behov gör att du som ledare behöver agera snabbt och ta initiativ till en helt ny eller annan aktivitet. Snabba förändringar och deltagare med förväntningar kräver att du är lugn, lyhörd, flexibel och kreativ. Du har ett starkt engagemang för människor och trivs med att jobba i team.

Det är mycket önskvärt att du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar eller av arbete med personer med autismspektrumtillstånd och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande och ser erfarenhet av dessa sedan tidigare som en stor fördel.

Beskriv i din ansökan hur just dina erfarenheter kan bidra till att skapa ett bra team och en fantastisk kollosommar. Kom ihåg att även dina fritidsintressen kan bidra till ett roligt kollo för våra deltagare. Skriv om det är något du är duktig på och skulle tycka om att lära ut.

På kollo kör vi bil till och från olika utflykter, därför ser vi helst att du har B-körkort och körvana.

Du behöver kunna delta vid följande träffar:

Pedagogikutbildning:
Ett av följande tillfällen:

15/5 kl. 17:00 - 20.00 (online)

16/5 kl. 17:00 - 20.00

21/5 kl. 14:00 - 17.00 (online)

Introduktionsutbildning:

4/6 och 5/6

Utdrag ur belastningsregistret:

Innan anställning efterfrågar vi utdrag, utan anmärkning, ur belastningsregistret: "Utdrag för arbete med barn med funktionsnedsättning".

Länk: Barn med funktionsnedsättning Polismyndigheten (polisen.se)



Ansvarig rekryterare:


Kajsa Lundqvist

kajsa.lundqvist@nytida.se

Facklig kontakt:

Kommunal, www.kommunal.se

Sista ansökningsdatum:
2024-04-21

Vi arbetar med löpande urval.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Nytida logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se