Student sökes till spännande utvecklingsprojekt i Lund!

Om jobbet

Är du student och vill ha ett meriterande extrajobb på Studentlitteratur i Lund? Vi söker efter en driven person med mycket goda kunskaper i engelska som kan axla rollen som projektassistent och stötta upp projektledaren i projektets alla delar, högt som lågt. Vill du vara med och förändra hur man ser på lärande i det svenska skolsystemet? Sök redan idag då start för uppdraget är omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Studentlitteraturs räkning en student med goda kunskaper i engelska som ska arbeta med att bland annat konstruera och producera enklare uppgifter på engelska. Studentlitteratur är ett ledande företag inom student- och facklitteratur som arbetar med hög kvalitet och ständig utveckling. Detta uppdrag är perfekt för dig som vill ha ett meriterande extrajobb och även en fot i förlagsbranschen. För rätt person kan det även finnas chans till sommarjobb.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Studentlitteraturs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Studentlitteratur.

Arbetsuppgifter

Studentlitteratur håller just nu på att ta fram ett helt nytt digitalt koncept som kommer att förändra och förbättra elevernas möjlighet till individuellt lärande. De behöver nu en projektassistent som vid sidan av sina studier kan stötta upp och vara projektledarens högra hand och hjälpa till med varierande uppgifter.

Du kommer till exempel att:
 • Skriva enklare uppgiftstexter på engelska och skapa engelsk-svenska ordlistor
 • Kategorisera övningar utifrån olika givna parametrar
 • Sköta kontakten med barn som ska delta i projektet och deras föräldrar
 • Sköta administrativa uppgifter av varierande slag samt besvara mail
Vi söker dig som
 • Är student och har minst ett år kvar av dina studier
 • Behärskar både engelska och svenska i tal och skrift då detta krävs för att utföra arbetsuppgifterna
 • Är intresserad av språk och pedagogik
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Är driven, nyfiken, självgående och prestigelös
Som person är du social, driven, nyfiken och mycket självständig i ditt sätt att arbeta. Du ser vad som behöver göras och är effektiv utan att tumma på kvalitén. Du tycker både om att jobba på egen hand och i grupp och du har även lätt för att ta in ny information. Vidare känner du ett stort ansvar för de uppgifter du tilldelas och du slutför alltid det du påbörjat. Du är inte rädd för att ifrågasätta saker och kommer gärna med förslag på hur man kan förbättra arbetssätt och processer. Slutligen är du mycket intresserad av språk och har ett flexibelt schema i skolan.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Deltid, 2 dagar i veckan
 • Placering: Lund
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 jan

Om företaget

Studentlitteratur är Sveriges ledande förlag för kvalificerad kurs- och facklitteratur. Företagets samlade utgivning omfattar över 3 500 titlar författade av 4 000 forskare och lärare. Företaget är verksamt inom läromedel för grundskola och gymnasium, kurslitteratur för universitet och högskola samt kvalificerad facklitteratur för yrkesverksamma. Produkter som integrerar böcker och digitala medier utgör en växande del av utgivningen. Studentlitteratur är familjeägt och har 125 anställda. Huvudkontoret finns i Lund.