Administratör, idrott

IK Eos · Administration · 4 dec

Om jobbet

IK Eos verksamhet har ökat mycket de senaste åren, och de kommande månaderna kommer det också att vara väldigt mycket att göra på vårt kansli.

Vi söker nu dig, som kan förstärka kansliet under de närmaste månaderna. Du kommer att arbeta med idrottsadministration och vara en del av kansliet på Eoshallen, där det är 4-5 andra personer som arbetar samtidigt. Du kommer att ha många olika arbetsuppgifter, bl.a. hjälpa till med administrationen kring våra lag, kring fritidsklubben och vår ungdomsturnering, Lundaspelen. Du måste ha PC-vana med officeprogrammen och vara beredd att hålla igång många kontakter.

Tjänsten är en tillfällig förstärkning av nuvarande organisation, och är i grunden en heltidstjänst på dagtid, men kan justeras till en lägre anställningsgrad vid sådana önskemål. Vi vill att du börjar så fort som möjligt, och räknar med att du kan arbeta åtminstone t.o.m. mars 2017. Under våren-sommaren 2017 kommer en administrationsöversyn att göras. Skicka därför in din ansökan omgående, då vi gör urvalet löpande.
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Administration
Underkategori
Assistent
Kontakt

Mejla eller ring Björn Göransson, 0768-445946

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 dec

Om företaget

IK Eos är en av Sveriges äldsta basketföreningar, bildad redan 1949. Från början var Eos en gångklubb men 1953 började man spela basket. Idag är klubben en renodlad basketbollförening.

Sedan 1990 har föreningen en egen hall, Eoshallen. Hallen har två fullstora basketplaner och innehåller också café, kansli, fritidslokaler och klubbrum. Hallen är en samlingsplats för föreningens medlemmar och platsen för många träningar, basketmatcher och ungdomsturneringar. I hallen spelas elitbasket med Eos damlag i Basketligan och herrlag i Basketettan.

Eos har drygt 800 medlemmar 2016 och medlemsantalet har ökat mycket de senaste åren.

Grunden för verksamheten ligger i våra värderingar, där värdeorden Respekt, Energi och Lärdom ligger över allt annat.

I vår ungdomsverksamhet finns drygt 20 träningsgrupper och dessutom finns det olika motionsgrupper för äldre. Dessa leds av drygt 60 ledare/tränare.

Eos-hallen har mellan 500 och 1000 besökare varje dag året om. Besökarna är bl.a. barn som kommer för att delta i Eos Fritidsklubb eller spela basket, skolungdomar som har idrottslektioner eller vuxna som kommer för att motionera i gymnastik- eller dansgrupper.

Sedan många år tillbaka finns Eos Fritidsklubb i Eoshallen. Eos Fritidsklubb är en fritidsverksamhet för barn på mellanstadiet. För närvarande har fritidsklubben 60 aktiva barn och en kö på lika många.

Varje år mellan den 2 och 5 januari arrangerar Eos Lundaspelen i basket. Turneringen lockar drygt 3500 ungdomar i åldrarna 11 till 20 år att komma till Lund för att spela basket. Turneringen är internationell och har deltagande lag från 9 länder. 2017 är det 39:e gången Eos arrangerar Lundaspelen i basket.

Våren 2016 startades en ny gren i Eos-trädet: Eos Cares. Grunden var de flyktingströmmar som nådde Sverige hösten 2015, där vi erbjöd nyanlända svenskar att träna basket för att ha kul och få möjlighet att träffa andra. Vi har numera tre träningsgrupper i Eos Cares, där de flesta är nyanlända, men där det även finns svenskar som vill träna utan krav. Inom Eos Cares finns också vårt språkcafé, där 50-100 personer träffas varje lördag i Eos-hallen och tränar språk, samtidigt som man dricker en kopp kaffe och äter något till. Här finns också studentbasket, som är öppet för alla studenter i Lund.


Hitta hit

Visa var