Junior Försäljningsingenjör till Lindinvent

Om jobbet

På Lindinvent får jag möjlighet att arbeta med spännande projekt med affären i fokus. Arbetet är varierat och spänner över många tekniska områden och vi ligger i framkant i branschen. Med nya produkter utvecklas jag ständigt och känner aldrig att jobbet blir tråkigt eller enformigt. Dessutom är vi ett nära sammansvetsat team där vi ställer upp för varandra och har kul tillsammans Så beskriver Patrik sitt arbete och varför han efter 6 år i rollen som försäljningsingenjör aldrig känt att han stagnerat. Vill du bli Patriks nya kollega och en del av Lindinvents drivna säljteam? Ansök redan idag!

Information om uppdraget

Det går bra för Lindinvent och nyligen blev man av Veckans Affärer utsedd till ett av Sveriges 580 Superföretag och förra året fick de utmärkelsen Årets Företagare i Lunds Kommun. Efterfrågan på deras produkter inom energieffektiv ventilation är stor och med nya produkter på marknaden ser de ljust på framtiden!

För att möta den ökade efterfrågan på marknaden så söker nu Academic Work för Lindinvents räkning en junior försäljningsingenjör till deras kontor i Lund.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Lindinvents önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Lindinvent.

Arbetsuppgifter

I rollen som försäljningsingenjör kommer du att arbeta med att, utifrån förfrågningsunderlag från kunder, ta fram helhetslösningar gällande både produkt, system, installation och service efter kundens specifika behov. I samband med att du arbetar fram lösningsförslag räknar du även på affären och tar fram en offert som presenteras för kund. För att kunna ta fram bästa möjliga lösningsförslag så kommer du bland annat att sitta med frågor kring dimensionering och räkna på flöden i syfte att skapa ett bra inneklimat kombinerat med en låg energiförbrukning. Ofta är detta en komplex process där du behöver mycket information från kunden kring exempelvis byggnation, hur människor kommer att röra sig i lokalerna etc. samt vad kundens specifika krav och önskemål är.

I rollen ansvarar du även för förhandling och att stänga affären samt lämna över till någon av Lindinvents projektledare på entreprenadavdelningen.

Tjänsten innebär även att bygga långsiktiga kundrelationer och alltid arbeta för att ha fullständigt nöjda kunder genom att ge service i världsklass och göra det lilla extra. Mycket av kundkontakten sker på telefon varför det är viktigt att du känner dig trygg med det som arbetsverktyg samt att du är kommunikativ och tydlig.

Vid anställningsstart kommer du att få en gedigen introduktion av Lindinvents produkter via ett omfattande introduktionsprogram som bland annat möjliggör att du kommer få gå olika typer av kurser inom exempelvis entreprenadjuridik och försäljning för att ge dig bästa möjliga förutsättningar för att bli en framgångsrik försäljningsingenjör av Lindinvents branschledande produkter.

Vi söker dig som
 • Är utbildad civil- eller högskoleingenjör inom maskin- eller elektroteknik alternativt annan närliggande ingenjörsutbildning
 • Är i början av din karriär och är nyfiken på att kombinera ditt teknikintresse med försäljning
 • Har en teknisk bredd och intresserad av att arbeta i en roll som spänner över många teknikområden
 • Är flytande i svenska och engelska i både tal och skrift
Har du erfarenhet av att arbeta med försäljning sedan tidigare, kanske vid sidan av dina studier, ser vi det som ett plus, men det är inget krav, utan viktigare är snarare att du har en affärsmässigt mindset.

Som person målfokuserad och tycker om tävlingsmoment. Kanske har du en bakgrund som idrottare och du har definitivt en can-do-mentalitet. Du har lätt för att driva dig själv och dina processer framåt, med en ambition att alltid utvecklas. I kommunikationen med kund är du lyhörd och förstår hur du på ett effektivt sätt kan spegla kunden och dennes behov. Vetgirighet nyfiken är även det något som du identifierar dig med och finner du inte svaret på en fråga är du inte sen med att ta reda på svaret och leverera en effektiv lösning. Givetvis är du även en teamplayer med insikten att det är i samarbetet med kolleger som bästa resultat uppnås.
 • Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast lön enligt avtal med Lindinvent
 • Placering: Lund
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Anders Larsson, 040-25 44 09
 • Sista ansökningsdag: 2016-12-04
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om företaget

Lindinvent är en växande teknikledande leverantör av innovativa lösningar för smart ventilation och fastighetsautomation för energieffektiva byggnader. Man arbetar mot kommersiella lokaler, skolor, vårdlokaler och laboratorier och har ett starkt fokus på att erbjuda marknadens smartaste lösningar med ett personligt engagemang och miljötänk.
Marknaderna är idag Sverige och Norge med målsättning att ha en fortsatt stabil och lönsam tillväxt. Lindinvent utvecklar och tillverkar unika produkter som bidrar till en bättre miljö och har förärats med bland annat två stora priser: Stora Inneklimatpriset och Stora Energipriset. För mer information se www.lindinvent.se