Maskiningenjör till innovativa OptiFreeze i Lund!

Om jobbet

Nu söker vi dig med en maskiningenjörsexamen och som har 1-2 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Vill du få chans att bli en del av ett mindre företag som utvecklar helt nya produkter och tekniker inom livsmedelsindustrin? På OptiFreeze kommer du få arbeta i projekt från ett tidigt skede där du har chans att påverka produkten direkt från start fram till färdig maskin. Ta chansen, ansök redan idag och bli en del av ett innovativt och nyskapande team i Lund!

Information om uppdraget

Academic Work söker för OptiFreeze räkning en maskiningenjör till deras organisation i Lund. De är idag åtta personer och behöver utöka med en person som kan arbeta med mekanikkonstruktion. De personer som arbetar på OptiFreeze idag arbetar dels med tekniska utvecklingen, dels med metodutvecklingen. Det kommer finnas mer seniora kollegor att bolla idéer och lösningar med.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och OptiFreezes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos OptiFreeze. OptiFreezes intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som maskiningenjör på OptiFreeze kommer du arbeta i en bred roll i projekt där du är en del av att ta fram en maskin från början till slut. OptiFreeze arbetar med maskiner för livsmedelsproduktion. I det första steget i projektet kommer du ta fram kravställningen och se över vilka funktioner maskinen ska ha. Du kommer sedan att utföra ritningar över maskinen i både 3D och 2D. Därefter har du en löpande kontakt med underleverantörer för att se till att maskinen tillverkas korrekt. När maskinen levererats till OptiFreeze testar du maskinen och din konstruktion. Det kan då behöva göras justeringar för att möta de krav som är uppsatta för maskinen.

Du kommer till exempel att:
 • Ta fram kravställning
 • Arbeta med konstruktion av en ny maskin för livsmedelsproduktion
 • Ha löpande kontakt med underleverantörer
 • Utföra tester
Tjänsten passar dig som vill komma in en organisation som är på framfart. Du vill vara en del av att utveckla de maskiner som OptiFreeze ska använda sig av för att utveckla sin affärsidé och nya metod inom livsmedelsproduktionen.

Vi söker dig som

Det är ett krav att du:
 • Är utbildad maskiningenjör
 • Har 1-2 års erfarenhet av konstruktionsarbete
 • Har mycket goda kunskaper i det engelska språket
Det är meriterande om du:
 • Arbetat i AutoCAD eller Inventor tidigare
 • Har goda kunskaper i det svenska språket
Som person är du självgående och kan ta dig an en större uppgift och ansvara för den. Du har inga problem med att driva ditt arbete framåt för att se resultat och nå målet. Ditt ansvarstagande och problemlösande gör att du ser lösningar på problem som kan dyka upp och du arbetar aktivt för att hitta den bästa lösningen. Då du kommer arbeta i team är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid 6 månader med chans till förlängning
 • Placering: Lund
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Publicerad

37 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 jan

Om företaget

OptiFreeze har en patenterad teknik som möjliggör att smak, form och struktur hos grönsaker, frukt, bär och örter kan säkerställas genom hela nedfrysnings- och upptiningsprocessen. Bolaget har även en metod som förlänger hållbarheten på kylda produkter. Tekniken kan även användas för att minska tiden för torkning av bladkryddor och samtidigt förbättra smak, arom och färg. Tekniken öppnar för nya affärsmöjligheter för odlare och distributörer samt livsmedelsföretag runt om i världen. Bolagets teknik innebär att cellerna i grönsaker, frukt, bär och örter tar upp naturliga sockerarter som bevarar smak, form och struktur. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Bolaget har sitt säte i Lund och är noterat på AktieTorget.