Redovisningsekonom till snabbt växande bolag i Lund

Brightby · Ekonomi · 23 dec

Om jobbet

Brightby söker just nu efter en redovisningsekonom för en bred och varierad tjänst till Headbrands i Lund. Anledningen till rekryteringen är att det gått väldigt bra för Headbrands de senaste åren och de behöver nu utöka ekonomifunktionen ytterligare, från tre till fyra personer. Tillsammans kommer ni att vidareutveckla de processer som redan finns och arbeta för att strukturera och effektivisera ekonomiarbetet för att ta arbetet till nästa nivå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där du initialt kommer att anställas som ekonomikonsult på Brightby med ambitionen att efter en tid gå över i en anställning direkt hos Headbrands.

Headbrands är idag en av Nordens största distributörer inom professionell hårvård. Bolaget startades av två entreprenörer i Lund med en unik idé om hur företagskunder kunde erbjudas valfrihet och enkelhet i sin inköpsprocess. Med över 14 000 produkter i lager och möjlighet att erbjuda kreativa och flexibla helhetslösningar till sina kunder har företaget expanderat snabbt. Endast fem år senare är Headbrands nu internationellt framgångsrikt och har idag 70 stycken medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom på Headbrands kommer du att arbeta med löpande redovisning för bolagen i koncernen. Även sådant som internfakturering mellan bolagen och valutajusteringar mellan de nordiska länderna kommer att ligga inom din roll. Du kommer att vara behjälplig vid månadsbokslut gällande avstämning av konton, periodiseringar och avskrivningar m.m. Vidare kommer du att hjälpa ekonomichefen att ta fram underlag för rapporter vid bokslut.

Du kommer utöver detta att få möjligheten att vara delaktig i olika projekt, såsom att strukturera och implementera tidrapporteringsprogram och rutiner samt olika former av avtalshantering.

Vem är du?

Rollen som redovisningsekonom på Headbrands är ny, vilket innebär att den kan anpassas och framför allt utvecklas efter rätt kandidat. För att vara rätt kandidat har du 3-5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och känner dig trygg i rollen som redovisningsekonom. Du kommer med fördel från en redovisningsbyrå sedan tidigare eller har arbetat med bokslut i en mellanstor organisation.

Du är van vid att hantera ett brett ansvarsområde och har med fördel arbetat med utländsk moms sedan tidigare. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska och är väl förtrogen med minst ett större etablerat ekonomisystem samt med Excel. Har du erfarenhet av arbete i affärssystemet Pyramid är detta meriterande.

För att trivas i rollen tror vi att du är trygg och positiv till din person. Du arbetar strukturerat och effektivt med en hög arbetsmoral. Du trivs i en roll där du både självständigt och tillsammans med kollegorna arbetar för att effektivisera arbetet och säkerställa att avdelningen uppnår sina mål.

Start: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt

Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning initialt

Plats: Lund

Eftersom företaget är i en kraftig tillväxtfas är det också av vikt att du trivs i och drivs av att arbeta i en snabbt utvecklande och föränderlig miljö. På Headbrands blir du en del av ett familjärt företag där man jobbar hårt men samtidigt har roligt tillsammans under tiden. För rätt person finns mycket goda utvecklingsmöjligheter i rollen och en förhoppning om ett långt samarbete.

Ansökan

Låter detta intressant? Då tjänsten ska tillsättas omgående kommer intervjuer och urval att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan redan idag. Observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via mail men har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Pettersson på 0737-482092 eller maria.pettersson@brightby.se.

Inlägget Redovisningsekonom till snabbt växande bolag i Lund dök först upp på Brightby AB.
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom
Publicerad

47 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 dec

Om företaget

Brightby är ett rekryterings- och konsultföretag specialiserat inom ekonomi och finans och ingår i samma koncern som konsultföretaget Meritmind. Vi erbjuder våra medarbetare mentorskaps- och utbildningsprogram utöver spännande rekryteringar och konsultuppdrag. Vi hoppas att du har viljan och förmågan att bli en av Sveriges bästa ekonomikonsulter och söker din nästa utmaning hos oss.