Databas/webbutvecklare till Axis Communications AB

Framtiden · Data & IT · 6 nov

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter

Axis söker nya medarbetare till deras New Business avdelning AVHS (Axis Video Hosting System). Teamet, som är runt 40 medarbetare, ansvarar för hosting och distribution av företagets tjänster i molnet (Amazon) och deltar även på en daglig basis i back-end utvecklingen av nya funktioner och lösningar. Du kommer att vara en del av ett starkt agilt team med engagerade kollegor som alltid är öppna för nya tankar och idéer. Kreativitet och innovation uppmuntras alltid och ditt arbete kommer att ha stor inverkan på våra lösningar och vårt erbjudande. Kreativitet och innovation uppmuntras alltid och ditt arbete kommer att ha stor inverkan på våra lösningar och vårt erbjudande.

Axis har, bland många andra lösningar och produkter, en molnbaserad lösning som är ett Linux-baserat videoövervakningssystem som erbjuder sina kunder videoövervakning i form av en hostad service. Produkterna har tio tusentals parallella användare med höga krav på software security, robusthet och stabilitet. Videoövervakningssystemet har en LAMP baserad back-end (Linux, Apache, MySQL, Perl/PHP), med en JavaScript front-end och vi ser gärna att du som sökande behärskar dessa tekniker.

Din profil

Vi tror att du är en driven person med erfarenhet av databas- och webbutveckling av verksamhetskritiska Linuxbaserade system. Som utvecklare tror vi att du är bekväm att ta ansvar, ifrågasätta status quo och driva och utveckla AVHS i enlighet med allt högre krav på skalbarhet. Du är trygg i rollen som drivande inom databasfrågor och blir taggad av att vara med på att öka den generella kompetensen på avdelningen genom att hålla utbildningar, tech-talks, par-programmering och liknande. Som person är du strukturerad och du gillar att interagera med kunder och kollegor.

Vi ser gärna att du som sökande hanterar och har goda kunskaper inom:

Mjukvaruutveckling
 • Nätverk-/internetbaserade system
 • Databasprogrammering
 • Effektivt användande av algoritmer och datastrukturer
 • Distribuerade lösningar
Databaser
 • Design, modellering, optimering, skalning, felsökning
 • MY SQL, gärna kombinerad med kunskap om andra databashanterare som Postgres
 • No SQL (ex. Mongo DB, Cassandra)
Teknologier
 • Microservices
 • Containers (Docker)
 • Cloud
 • Nätverksvideo/streaming
 • Linux
Villkor

Ort: Lund
Omfattning: Heltid
Start: Omgående
Urval: Sker löpande, så var snabb in med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Databasadministration
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

6 nov

Om företaget

Axis Communications AB är marknadsledande inom nätverksvideo och erbjuder nätverksvideolösningar för professionella installationer som inkluderar produkter och lösningar baserade på innovativa och öppna teknikplattformar. På huvudkontoret i Lund arbetar ca 1200 dedikerade kollegor med att ta fram branschens bästa videoövervakningslösningar. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och den enskilda individen.

Ditt team
Du kommer ingå i affärsområdet New Business. Teamet ansvarar både för utvärdering av nya affärsidéer från ett teknisk och kommersiellt perspektiv, och för produktutveckling med målet att kunna erbjuda kunderna de bästa produkterna på marknaden. I teamet ingår såväl marknadsorienterade affärsutvecklingsresurser samt produktutvecklingsresurser. Video hosting gruppen är ansvarig för Video Hosting Solution (VHS) produkten inom New Business teamet. Produkten stöder majoriteten av alla befintliga och nya produkter som vår kund utvecklar och är i spetsen för videosäkerhetssystem.

Som anställd på Framtiden kan du känna dig trygg. Samtliga våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Dennes uppgift är att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera Unga Talanger, dvs personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige och är ett av Sveriges snabbast växande företag. Framtiden AB arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi gör vad vi heter - hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar. För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden AB för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.