Nyexaminerad backendutvecklare till Axis Communications!

Academic Work · Data & IT · 8 jan

Om jobbet

Vi söker dig som vill arbeta med mjukvaruutveckling på ett av Sveriges mest attraktiva och expansiva teknikbolag, Axis. Här kommer du bland annat arbeta med utveckling av en molnbaserad övervakningstjänst och arbeta med tekniker såsom LAMP, Node.JS och REST-API. Låter det intressant?

Information om uppdraget

Academic Work söker för Axis räkning dig som vill arbeta med avancerad mjukvaruutveckling inom ett av Axis mest spännande tjänsteområden. Tjänsten AVHS körs i Amazon och driftas och supporteras av ett team av 40 medarbetare. Axis har en global närvaro och är ledande inom sitt marknadsområde, nätverksbaserad videoövervakning. Man har en offensiv expansionsplan och behöver förstärka sitt utvecklingsteam med dig som är nyexaminerad och brinner för backendutveckling i Linuxmiljö!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Axis önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axis. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du att arbeta med nyutveckling och vidareutveckling av AVHS-plattformen. AVHS ingår i Axis New Business-avdelning vilket innebär starkt innovationsfokus där nya typer av enheter tas fram och skall integreras i AVHS tekniska plattform. Som utvecklare kommer du att vara en viktig spelare i ett agilt team med hög innovationstakt och mycket kreativitet där fokus ligger på att leverera lösningar som lever upp till höga krav inom säkerhet och stabilitet. Det är en Linux-baserad lösning med LAMP i backend och Javascript i frontend.

Du kommer till exempel att:
  • Arbeta med avancerad problemlösning
  • Vara med och driva utvecklingen av produkten/tjänsten
Tjänsten passar dig som verkligen brinner för att arbeta med avancerad webbutveckling i backend med fokus på säkerhet och stabilitet. Du trivs med att arbetsuppgifter inom ett brett område och tycker att utvecklingsarbete fungerar som bäst i team.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsutbildning inom IT med inriktning mjukvaruutveckling. Du skall vara nyexaminerad och ha god kännedom om utvecklingsarbete i framförallt backend-delarna av Linuxbaserade system. Vi ser gärna att du har en bredd i din kompetens och stort intresse för att prova nya tekniker, kanske i privata hobbyprojekt. Utmärkta kunskaper i engelska, både i tal och skrift krävs för denna tjänst, detta då du kan komma att ha kontakt med kunder över hela världen.

Du har kännedom om flera av nedan tekniker/plattformar:
  • Linux
  • MySQL, NoSQL
  • Node.JS
  • JSON RESTful API
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med molnbaserade lösningar såsom AWS.

Som person är du öppen för idéer och intryck. Du trivs i större team och ser gott samarbete som en självklar del av ett lyckat projekt. Du skall vilja bidra till både den tekniska utvecklingen och teamsamarbetet genom att hela tiden vara på tå, tänka holistiskt och vara flexibel. Att ha direktkontakt med kunder ser du mer som en möjlighet än en börda.
  • Start: Omgående/enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid 6 mån med möjlig överrekrytering
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail.
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.
* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Lund
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Data & IT
Underkategori
Utvecklare
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 jan

Om företaget

Axis är inte bara ett företag, Axis är en kultur, ett sätt att leva. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur. Vi tillåter och uppmuntrar våra anställda till självständigt tänkande vi lever efter våra värderingar: Act as one, Always open och Think big! Läs mer om Axis HÄR.