Förskollärare till Klöverträsk förskola

Luleå kommun · Utbildning · 11 dec

Om jobbet

Du ska självständigt och tillsammans med kollegor arbeta med utveckling av förskolans lärmiljöer, utifrån läroplanens mål och intentioner. Arbetet innefattar även pedagogisk dokumentering där du kommer att arbeta med styrdokument som du kopplar till barns lärande och vår verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitetsutbildning med behörighet att arbeta i förskola 1-5 år. Du ska även ha legitimation som förskollärare. Vidare har du erfarenhet av pedagogisk dokumentering och systematiskt kvalitetsarbete. Vi ser också gärna att du har kunskaper i estetiska lärprocesser och att utemiljön och rörelse är en viktig del av verksamheten. Det är även en fördel om du ser IT som en naturlig del i arbetet tillsammans med barnen och som ett hjälpmedel i det systematiska kvalitetsarbetet. Vi ser gärna att du har en god social samarbetsförmåga och att du är flexibel. Du är nyfiken och kunnig på barns lärande och intresserad av att hålla dig uppdaterad inom ämnen kring barns utveckling och lärande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Lärarförbundet, 0920-453284

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Högt uppe på en höjd i Klöverträsk står vår vackra nyrenoverade förskola/skola som en prydnad för byn. Förskolan ligger mitt i ett naturskönt område med djur och natur runt knuten. I byn med omnejd finns ett starkt företagarklimat som förskolan och skolan aktivt arbetar med. Vi har gångavstånd till de flesta av våra uteaktiviteter. Skolskog, elljusspår och skridsko/fotbollsplan finns alldeles utanför. I byn finns också en slalombacke med släplift. Förskolan arbetar tematiskt och i projektform där värdegrundsfrågor, matematik, språk, teknik och naturvetenskap vävs ihop till en helhet. I detta arbete är barnens lek väsentlig. Vi arbetar med ett entreprenöriellt förhållningssätt vilket innebär att vi jobbar utifrån barnen och synliggör deras tankar, idéer och teorier och får dem att växa som individer.