Skolhandläggare Hertsöskolan (åk 7-9)

Luleå kommun · Utbildning · 14 dec

Om jobbet

Skolhandläggare är en befattning hos Barn- och utbildningsförvaltningen som syftar till att stödja rektor i de alltmer komplexa krav som ställs utifrån den nya skollagen och bidra till skolans pedagogiska idé. Skolhandläggaren ska vara ett kvalificerat administrativt stöd till rektor och hjälp för linjeorganisationen. Du kommer arbeta resursinriktat och flexibelt i nära dialog med all personal på skolan, framförallt med rektor. Variationen i arbetsuppgifterna är mycket stor och du måste vara beredd att kasta om de planer du gjort upp för dagen i de fall detta krävs. Du ska tillgodose de krav som ställs enligt skollagen angående elevärenden, elevskador/tillbud, protokoll/dokumentation, post/arkiv och diarium, skydds- och allergirond, SAMS (Systematisk miljö-och säkerhetsarbete), brandskyddsrond samt utredningar och undersökningar. Du tar emot presumtiva elever och föräldrar och har kontakt med myndigheter, och förvaltningar.

Kvalifikationer
Du har adekvat högskoleutbildning med viss juridisk kompetens som exempelvis socionom, beteendevetare eller motsvarande utbildning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom pedagogisk verksamhet och har en pedagogisk insikt. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av skolans organisation och pedagogiska verksamhet samt erfarenhet/kompetens av arbetsmiljöarbete. Du har god kännedom om och erfarenhet av rektors och skolans uppdrag. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du har god samarbetsförmåga och kan hålla i många frågor samtidigt. Du kan och har viljan att bidra till värdegrundsarbetet på skolan genom ett demokratiskt förhållningssätt som uppmuntrar till inflytande och samspel. Du är gärna en del av skolans gemensamma aktiviteter samt vill och kan samverka med elever och pedagoger på olika sätt. Du är noggrann och har förmåga till struktur och organisation samt kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Stefan Millgård, 0920-455791

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Läs mer om vår skola på: http://www.lulea.se/hertsoskolan