Stödassistent Mobila stödteamet

Om jobbet

Mobila Stödteamet arbetar med att stötta och bistå personer med psykiska funktionsnedsättningar i deras hemmiljö. Du är med och bidrar till att skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån deras olika förutsättningar. Vi arbetar utifrån metoden ESL (Ett Självständigt Liv) och vi arbetar pedagogiskt och strukturerat utifrån socialstyrelsens riktlinjer för metod och mål. Arbetet är självständigt och du förväntas också samarbeta med kollegor och ledning mot givna verksamhetsmål. Förutom att skapa goda relationer med kunder och kollegor så kommer du att samverka internt och externt. Verksamheten utvecklas vilket innebär att du deltar i ett förändringsarbete och du kommer att vara särskilt utvald stödperson till de kunder som kräver teckenspråkskompetens.

Kvalifikationer
Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång psykiatri alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med personer med psykiatriska funktionsnedsättningar i deras hemmiljö. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och utåtagerande beteende. Dokumentation är en viktig arbetsuppgift, vilket kräver att du uttrycker dig väl i tal och skrift samt innehar god datavana. Du har kundfokus och är lockad av att arbeta i en verksamhet som har ett högt tempo. Vi sätter stort värde på god samarbetsförmåga och ett positivt synsätt där du ser möjligheter före hinder. Du innehar god empatisk förmåga, är ansvarstagande och har ett stort engagemang. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och att du är rätt person för oss. B-körkort krävs.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Kontakt

Ring Erik Jönsson, 0920-45 50 43

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål. Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg. Verksamhetsområde Stöd och omsorg söker stödassistent till Mobila stödteamet.