Serviceinriktad skadereglerare

Om jobbet

Klappar ditt hjärta för att ge utomordentlig service och att göra våra kunder nöjda? Då kan vi lova dig ett intressant jobb tillsammans med engagerade medarbetare! Vi söker nu skadereglerare till Skadereglering Direkt i Luleå för vikariat från januari 2017 och fram till augusti 2017 med möjlighet till förlängning.

På Skadereglering Direkt tar vi emot skadeanmälningar från kunderna oavsett vilken skada de råkat ut för. Vårt mål är att kunderna ska få snabb hjälp och att slutföra så många ärenden som möjligt redan i första kontakten med kunden. På kontoret i Luleå är vi idag cirka 34 medarbetare inom Skadereglering Direkt fördelade på två grupper. Vi ingår i Skador & Pensionsservice som ansvarar för att genom en flexibel skadereglering hantera försäkringsärenden snabbt och enkelt samt hantera Folksams liv-och pensionsadministration. Vi är idag cirka 1300 medarbetare runt om i landet som säkerställer att kunden blir nöjd och får ett bemötande präglad av personlighet, engagemang och ansvarstagande.

Det här gör du som skadereglerare på Folksam
Som skadereglerare möter du kunderna främst per telefon och ser till att kunden får rätt ersättning och handläggning av skadan. Du skapar ett gott kundmöte med hög tillgänglighet. Dina huvudsakliga uppgifter är att ta emot kundens anmälan, ställa frågor som för ärendet framåt, informera hur ärendet kommer att handläggas, besluta om ersättning och avsluta ärendet. I de flesta fall har du stöd av villkoren för bedömning av ersättning, men i vissa fall behöver du anpassa lösningar efter situationen och fatta beslut som är bra för både kunden och Folksam. I varje möte med kunden strävar du även efter att tillgodose kundens behov av försäkringar genom att förmedla behovet till kollegorna i försäljningsorganisationen.

Som nyanställd får du introduktion och utbildning för att säkerställa att du kommer in i jobbet. Här kan du läsa mer om vad vi gör på och möta några av oss som arbetar på Skador.

Är du den vi söker?
Vi söker dig som har erfarenhet av serviceyrken med kundkontakt och kundvård. Det är mycket meriterande om du är van att arbeta med telefonen som främsta arbetsredskap samtidigt som du effektivt noterar i systemstöd. Det är också meriterande om du har erfarenhet av försäkringsverksamhet och/eller skadereglering/handläggning. Du har avslutad gymnasieutbildning och gärna en eftergymnasial utbildning med relevant inriktning. För att kunna möta och ge service till alla våra kunder har du goda kunskaper i svenska och engelska samt gärna ytterligare ett språk. Då vi har flera olika skadesystem är det viktigt att du har en god datorvana och kan navigera i olika systemmiljöer.

Då ärendena ska avslutas under första samtalet måste du kunna fatta snabba beslut och kommunicera dessa på ett tydligt sätt. Då det oftast är ett högt tempo är det viktigt att du är lugn i stressade situationer, har förmåga att fokusera på rätt saker och snabbt kan anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är trygg i dig själv och vill serva kunden på ett lösningsorienterat och tillmötesgående sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, tar ansvar för din prestation och lägger ner ett stort engagemang i ditt arbete.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet
Vill du veta mer om jobbet får du gärna kontakta någon av oss gruppchefer: Harriet Hägglund, 0920-788 82 eller 0708-31 53 17, och Ingela Johansson 0920-788 57 eller 0708-31 63 99.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 13 december 2016. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Fackliga representanter: FTF Anna Wiklund, 0920-78931, och Akademikerföreningen Susanna Järnek, 0708-31 69 46, och Handels Helene Thylin, 0708-31 65 56.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.
Jobbfakta
Ort
Luleå
Anställning
Heltid
Vikariat
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
6
Yrkesområde
Bank, Finans & Försäkring
Underkategori
Försäkring
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om företaget