Sjuksköterska till F 21 insatsorganisation

Om jobbet

Befattningen återfinns i F 21 insatsorganisation vid 3.Basenheten och vid Försvarshälsan Region Nord. Uppgiften vid 3.BasE består i att stå för sjukvårdsberedskapen på och kring flygbasen och sjukvårdsresurs till förbandets övriga delar. Försvarshälsan har verksamhet i Arvidsjaur, Boden, Luleå, Umeå samt stödjer Försvarsmaktens verksamhet i Härnösand, Kiruna och Östersund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Arbetet vid 3.BasE omfattar: Du kommer att ingå i en förbandsplatsgrupp. Du är även Trossoldat och kommer därmed att bli utbildad på troppens övriga materiel. Du kommer i samråd med chef göra upp en plan för klinisk tjänstgöring i syfte att upprätthålla din kompetens, något som skall ske periodvis under din anställning.

Arbetet vid försvarshälsan omfattar: Att i det dagliga arbetet på mottagning och i fält ta emot, preliminärbedöma och prioritera, samt i vissa fall behandla patienter. Handläggning av lindrigare idrotts- och belastningsskador. Genomföra samtal, provtagning och medicinsk bedömning vid hälsotester. Vara del i lagstadgade undersökningar (ex. flygmedicinska undersökningar). Preventivt företagshälsovårdsarbete. Delta och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Kvalifikationskrav:
 • Leg sjuksköterska med minst 5 års yrkeserfarenhet
 • Vidareutbildning
 • Körkort B
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift (sv och eng)
 • Kunskaperna ska vara aktuella för pre-hospital vård. Kännedom om grundläggande principer för vårdhygien. Kunskaper om traumaomhändertagande motsvarande PHTLS, TNCC. Genomförd A-HLR-utbildning.
 • Förmåga till ett flexibelt arbetssätt och god samarbetsförmåga eftersom arbetet sker i samverkan med många funktioner inom både insatsorganisationen och försvarshälsan.
Önskvärda meriter:
 • Prehospital sjukvårdsledning
 • Erfarenhet inom företagshälsovård
 • Kunskaper om arbetsmiljöns inverkan på individ och grupp
 • Flygmedicin
 • Utbildningsvana
 • Har genomfört GSU Int/GMU/Värnplikt
 • Körkort C eller CE
 • Tidigare internationell tjänstgöring
Övrigt:

Provanställning sex mån samt individuell lönesättning. Tjgomf 100%. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom din vilja och motivation att utvecklas och att utveckla andra samt att självständigt driva projekt. God kondition och fysik är nödvändig med tanke på att befattningen grundas på en insatsbefattning med övnings- och insatsverksamhet inom ramen för FM nationella och internationella uppdrag.

Tillträde: 2017-01-01 eller enl ök. Arbetsort Luleå men tjänstgöring på annan ort förekommer.

Ytterligare upplysningar om befattningen lämnas av Troppch Amanda Arvidsson, 070-292 55 74 och Platsch HSA Luleå Mari Johansson-Märsylä, 0920-23 40 94. För frågor angående rekryprocessen är du välkommen att ringa HR-generalist Carina Nurminen, 0920-23 40 55.

Fackliga organisationer: OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås gm F 21 vxl tfn 0920-23 40 00.

Sista ansökningsdag: 2016-12-13

Ansökan: Lämna din ansökan på www.forsvarsmakten.se. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ange två referenser samt gärna eventuellt löneanspråk.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flottiljens huvuduppgift är att skapa insatsförband; två stridsflygdivisioner och en basbataljon där personal och soldater är redo för nationella och internationella insatser. Tillsammans med Blekinge flygflottilj och Luftstridsskolan i Uppsala delar F 21 ansvaret för övervakningen av hela Sveriges luftrum, den så kallade incidentberedskapen. Denna verksamhet pågår 24 timmar per dygn, året runt.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 dec

Om företaget


Hitta hit

Visa var