Enhetschef, modersmål, Flerspråkscentrum

Om jobbet

Som chef för modersmålslärarna kommer du att ha delat personalansvar och arbetsmiljöansvar för modersmålslärarna och studiehandledarna på Flerspråkscentrum tillsammans med ytterligare chef modersmål. I dagsläget finns cirka 45 modersmålslärare och studiehandledare i organisationen och undervisning bedrivs på 25 språk. Utökning av antalet pedagoger kan komma att utökas efter elevers behov i språk. Som chef kommer du att ha daglig arbetsledning för en grupp av pedagoger. I arbetet som chef ingår att leda och fördela arbetet samt introduktions- och kompetensutvecklingsansvar gällande uppdraget i svensk skola. Pedagogerna har sin anställning vid Flerspråkscentrum, men finns i den dagliga verksamheten ute på skolor och förskolor där de utbildar elever/barn på enheterna. Chef ansvarar för att hålla ihop teamet och de specifika frågor som denna personalgrupp möter. Chefsuppdraget innebär kvalitets- och utvecklingsansvar för verksamheten och flerspråksfrågor inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Detta i samverkan med övriga medarbetare och chef Flerspråkscentrum. I arbetet ingår arbetsuppgifter kring utveckling av nationella minoritetsspråksfrågor och nyanlända elevers/barns lärande i samtliga skolformer. Nätverkande med andra kommuner är en del av arbetet.

Kvalifikationer
För tjänsten ska du ha högskoleutbildning inom pedagogik, lärande, beteendevetenskap eller motsvarande. Du behöver ha kunskap om det svenska skolväsendet och vara förtrogen med gällande styrdokument och värdegrund. Vi ser gärna att du som söker har tidigare arbetslivserfarenhet från skolan- och utbildningsväsendet som lärare eller pedagog. Det kan vara meriterande om du också har erfarenhet i rollen som rektor eller chef. Lärarexamen, lärarlegitimation och rektorsutbildning är meriterande. Vi ser det som mycket värdefullt om du har erfarenhet av flerspråkighet, nationella minoritetsspråksfrågor och nyanländas lärande. Det viktigaste är att du besitter förmåga till tydligt ledarskap, gärna styrkt av referenser, och att du kan inspirera medarbetare, arbeta självständigt, ha god samarbetsförmåga, kunna ta initiativ och vara ansvarstagande. Det är viktigt att du vill driva utvecklingsfrågor, har ett organisationstänk, ser möjligheter och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har förmåga att skapa god arbetsmiljö och "vi-känsla" i verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi kommer vid anställning utgå från bästa möjlighet till kontinuitet, stabilitet och långsiktighet i verksamheten.

Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Viktoria Björklund, 070 563 60 92

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Barn- och utbildningsförvaltningen - Flerspråkscentrum Flerspråkscentrum är en relativt ny organisation och utgör centrum för flerspråkig utbildning inom Barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter. Flerspråkscentrum arbetar med mottagande av nyanlända barn och elever genom att stödja förskolor och skolor i mottagande och utbildningsfrågor. Flerspråkscentrum ansvarar för samordningen av modersmålsstöd inom förskolan samt modersmålsundervisning och studiehandledning inom grundskolan och gymnasieskolan. I uppdraget ingår även att samordna minoritetsfrågorna i förvaltningen och särskilt bevaka rätten till minoritetsspråk. Flerspråkscentrum ska utgöra ett stöd i förskolors och skolors arbete med vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet i arbetet med flerspråkig undervisning. Flerspråkscentrum är en naturlig del i Luleås förskolor och skolor och tillsammans med pedagoger, arbetslag och rektor verkar vi för god kvalitet i utbildningen av elever med särskilt fokus flerspråkighet.