FMV söker flygtekniker till Såtenäs

Om jobbet

Är du utbildad flygtekniker? Har du en god initiativförmåga samtidigt som du har förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Flygverkstäderna är en enhet inom Försvarets materielverk FMV, som utför underhåll på Försvarsmaktens JAS 39 Gripen flygplan. Organisationen är auktoriserad för underhåll av militära flygplan mot kraven i Regler för Militär Luftfart (RML V-6A), vilket motsvarar det civila EASA Part-145 regelverket. Flygverkstäderna har också motsvarande auktorisationer för Tjeckien och Ungern. Enheten har ca 120 medarbetare fördelade på tre orter i landet. Ledningen är placerad i Uppsala och flygunderhållet genomförs på våra verkstäder i Luleå och Såtenäs.

Ditt arbete som flygtekniker

Som flygtekniker arbetar du med underhåll inkl. reparationer och modifieringar på främst JAS 39 Gripen-systemet med ingående apparater. Arbetet genomförs till huvudsak i arbetslag om 4-6 medarbetare. Befattningen innebär utbildning och arbete på annan ort, både inom och utom landet.

Våra förväntningar på dig

Du har en godkänd 3-årig utbildning på Flygtekniskt Gymnasium, samt genomfört påbyggnadsår till flygtekniker. Vi vill att du har ett Part-147 Approved Basic Examination, Basic Training vilket ska vara utfärdat av en skola godkänd av Transportstyrelsen enligt EASA Part-147.

Vidare vill vi att du uppfyller kraven för att efter genomförd praktik, erhålla Certifikat kategori B1.1. Du har goda kunskaper att ta till dig, förstå och att arbeta efter ritningsunderlag, instruktioner och styrningar på engelska.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av flygunderhåll, gärna militärt flygunderhåll. Det är önskvärt att du har flygteknikercertifikat enligt JAR/EASA/RML (Regler för militär luftfart) och har genomfört Typ kurs JAS 39 C/D. Det är en fördel om du har erfarenhet och kunskap om Försvarsmakten, samt att du har körkort, lägst klass B.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift, samt har god datorvana.

Som person har du god samarbetsförmåga och du lyssnar till andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är flexibel och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö. Vidare är du noggrann, har ett högt säkerhetstänkande och god initiativförmåga.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övriga krav
  • För anställning krävs godkänd härdplastundersökning samt godkänt färgseende.
Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Erling Svensson SEKO, Daniel Jansson OFR/O, Mattis Granli OFR/S och Jonas Lundstig SACO. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Roger Kirtzell, Chef Flygverkstad Såtenäs på telefon 0510-477001 eller 070-886 98 85 eller Eivon Robertsson, Chef Flygplanverkstad på telefon 0510-47 70 11 eller 0708-16 83 35.

Vi söker flera flygtekniker och tjänsterna är tillsvidareanställningar med placering i Såtenäs. Provtjänstgöring kan komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är 2016-12-20.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Den här tjänsten innebär också internationell arbetsskyldighet. Det betyder att du i tjänsten kan komma att tjänstgöra utomlands om situationen kräver det. Läs mer på www.fmv.se
Jobbfakta
Publicerad

29 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 dec

Om arbetsplatsen

FMV levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar. Att arbeta på FMV är mer än att vara ingenjör, ekonom, jurist, inköpare eller mekaniker. FMV hjälper till att försvara Sverige och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning med registerkontroll. Läs mer på www.fmv.se