Familjehemssekreterare

Om jobbet

Inom Familjestödsektionen vid Individ- och familjeomsorgen sker ett omfattande utvecklingsarbete med barn och unga i fokus. Vi utvecklar en dynamisk organisation som innehåller service och insatser för barn/unga och deras föräldrar. Målet är att utveckla en modern socialtjänst där vi satsar stort på att alla barn/unga i Luleå ska få likvärdiga möjligheter till goda levnadsvillkor. En kvalitetshöjning av familjehemsvården är en av de prioriterade delarna. Vi utökar nu resurserna inom familjehemsvården. Som familjehemssekreterare rekryterar och utreder du familjehem och kontaktfamiljer samt utbildar och handleder familjehemmen i deras uppdrag. Placering och uppföljning av barnen sker i samarbete med socialsekreterare och i enlighet med BBIC. Samarbete med andra myndigheter och organisationer förekommer i stor utsträckning. Vi söker 1 familjehemssekreterare - tillsvidareanställning.

Kvalifikationer
Socionomexamen med erfarenhet av socialt arbete. Vi ser gärna att du har kunskap av arbete med familjehemsvård. Egenskaper som vi sätter stort värde på är att du är trygg i dig själv, flexibel, ansvarsfull, lyhörd och har lätt för att skapa kontakter. Du arbetar lika bra själv som i grupp, har en god samarbetsförmåga samt förmågan att skapa ett gott samarbetsklimat. Engagemang och nytänkande ser vi som avgörande för att nå måluppfyllelse och där barn/unga hela tiden ska stå i fokus. Du är förändrings- och utvecklingsinriktad, har idéer, prövar gärna nya arbetssätt och utvecklar metoder. Din förmåga till kommunikation i såväl tal som skrift är god. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Ort
Luleå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Ann-Kristin Mäkipiha, 0920-45 44 32

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål. Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg.