Stödassistent Per Hindersa gruppbostad

Om jobbet

Per Hindersa är en gruppbostad för äldre personer inom LSS. Som stödassistent arbetar du med personer med varierande funktionsnedsättningar utifrån ett salutogent förhållningsätt. Arbetet innebär att du ger service och personlig omvårdnad (ex. personlig hygien, förflyttningar, såromläggning och medicinering) utifrån brukarens individuella behov och resurser i den dagliga livsföringen. Du ska skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån egna förutsättningar. Genomförandeplaner används som en aktiv arbetsmetod och utvecklas utifrån brukarens önskemål och behov samt utvärderas kontinuerligt. Du ska kunna arbeta i team och inser vikten av dokumentation, uppföljning och utvärdering för att nå målen med verksamheten. I arbetet ingår kontakt och samarbete med sjuksköterska, rehabiliteringspersonal, företrädare, daglig sysselsättning med flera. Arbete på andra närliggande verksamheter förekommer. Du fungerar som stödperson och deltar vid arbetsplatsträffar/teamträffar och nätverksträffar.

Kvalifikationer
Du har en gymnasial utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet för yrkesutgång funktionshinder alternativt Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt arbete eller pedagogiskt arbete, eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Meriterande är omvårdnadsarbete. Arbetet kräver att du kan delta med aktiva brukare i deras vardag och fritidsintressen. Ett krav är att du har utbildning eller goda kunskaper inom området för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Som person ska du ha ett genuint intresse och engagemang för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Arbetet kräver att du är serviceinriktad, positiv, strukturerad och drivande i ditt arbete. Du är initiativrik, trygg i dig själv, har god empatisk förmåga och har lätt för att förutse brukarnas behov och förändringar i behoven. Du relaterar till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har goda kunskaper i svenska språket, i tal och skrift samt datakunskaper. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Skicka med betyg för att styrka ditt CV.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-704 704. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Ort
Luleå
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Administration
Kontakt

Ring Gunn Simonsson, 0920-45 49 42

Publicerad

7 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Socialförvaltningen har brukaren i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål. Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Strategiskt stöd, Individ och familj, Vård och omsorg samt Stöd och omsorg. Verksamhetsområdet Stöd och omsorg söker stödassistent till Per Hindersa gruppbostad.