Elevassistent till särskolan

Luleå kommun · Utbildning · 26 okt

Om jobbet

Vi arbetar i team som består, förutom av undervisande lärare, även förskollärare, fritidspedagoger och elevassistenter. Eleverna på särskolan är fördelade i flera olika grupper under skoltid. Tjänsten innebär en kombination av arbete under skoltid och på fritidshem med hjälp och stöd, omsorg och omvårdnad för alla förekommande elevgrupper inom grundsärskolan vilka kan läsa enligt både träningsskolans och grundsärskolans kursplaner. Du kan samverka med alla personalkategorier inom särskolan.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i skola och/eller fritidshem. Du har bred erfarenhet av elever med IF, intellektuell funktionsnedsättning, neuropsykiatriska- samt multifunktionsnedsättningar och de olika behov detta kan innebära i form av tunga lyft och omvårdnadssituationer.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Ort
Luleå
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Lärarförbundet, 0920-45 32 84

Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

26 okt

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Grundsärskolan Tunaskolan, Ormbergsskolan samt Drakens ungdomsfritids, belägen på Björkskatans hälsocentral, till dess ombyggnationen av Tunaskolans särskola är helt genomförd. Särskolan i Luleå är en verksamhet som omfattar elever mottagna i grundsärskolan och inriktning träningsskolan likväl som vi har elever som enbart läser enligt grundskolans kursplan. Eleverna har funktionsnedsättning inom neuropsykiatriska området och diagnos autism i kombination med intellektuell funktionsnedsättning, IF. Inom särskolan finns också fritidshem för elever över 13 år som omfattas av LSS, lagen om stöd och service.