Intresseanmälan kortidsvikarier för ensamkommande barn och ungdomar.

Om jobbet

Arbetsmarknadsförvaltningen söker korttidsvikarier som med kort varsel kan vikariera. Du får som vikarie möjlighet till värdefull arbetslivserfarenhet och möjlighet till att träffa många olika människor. Du arbetar vid olika boenden och arbetstiden kan variera, dagtid, kvällstid, natt och helger. Handledarens uppgift är att tillsammans med ungdom arbeta för att stärka ungdom till självständighet och trygghet. Det kan handla om hälsa, utbildning, fritid och sociala relationer. Handledarna arbetar även med att vägleda ungdomarna i vardagliga sysslor såsom städning och matlagning. Vi utgår från ett salutogent förhållningssätt, vilket innebär att fokus läggs på ungdomarnas förmågor

Kvalifikationer
Du har en pågående relevant akademisk utbildning eller examen såsom integrationspedagog, beteendevetare, socionom, socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Som person har du god pedagogisk och kommunikativ förmåga. Du är lyhörd för ungdomarnas individuella behov och agerar utifrån dessa. Intresse för omvärlden och goda kunskaper om samhällets system krävs och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Du söker jobb hos oss via ett elektroniskt ansökningsformulär. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Har du frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV kontakta www.offentligajobb.se eller 0771-101029. Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.
Jobbfakta
Ort
Luleå
Anställning
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
5
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Kontakt

Ring Sari Hedlund, 0920-455861

Publicerad

26 dagar sedan

Sista ansökningsdag

27 nov

Om arbetsplatsen

Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor. Arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att direkt underställd kommunstyrelsen, ansvara för arbetsmarknadspolitiska frågor, integrationsfrågor och vuxenutbildning. Förvaltningen har över 4000 kunder/klienter per år i olika utbildningar, anställningsformer, praktikplaceringar, sommarjobb och integrationsåtgärder. Förvaltningen har idag 270 medarbetare och omsätter 280 miljoner kronor. Arbetsmarknadsförvaltningen i Luleå har sju boenden för ensamkommande flyktingungdomar samt en utslussningsverksamhet för de som flyttat ut i egna lägenheter. Verksamheten för ensamkommande barn ingår som en del i integrationsavdelningen.