Projektledare till Socialfondsprojektet "Enkla jobb"

Om jobbet

Landskrona stad går före och arbetar fram lösningen på framtidens arbetsmarknad. Landskrona har som mål att arbetslösheten ska minskas åtminstone till skånesnittet. För att lyckas med detta måste nya lösningar till. Vi gör detta genom att arbetsplatser och verksamheter ges möjlighet att ställas om för att sänka trösklarna så att fler individer får tillgång till arbetsmarknaden. Detta uppnås genom att skapa nya tjänster i form av enkla jobb. Landskrona stad har beviljats medel från Europeiska Socialfonden för att genomföra ett 3 år långt arbetsmarknadsprojekt med målet att få in fler personer på arbetsmarknaden. Landskrona stad söker nu därför en projektledare. Här behöver vi nu dig som vill vara med på denna resa!

Projektorganisationen för "Enkla jobb" kommer att bestå av ett 30-tal medarbetare. Du som projektledare kommer att ha det övergripande ansvaret för projektet. I projektledartjänsten ingår att leda arbetet i nära samverkan med representanter för Landskrona stad, Arbetsförmedlingen och ett stort antal samverkanspartners. Du kommer att samordna personalens arbete och samverkansparternas insatser. Projektets administration ska säkerställas och följas upp. Rutiner för medfinansiering ska upprättas och rapportering till, och dialog med, projektets finansiär Svenska ESF-rådet ska genomföras.

Projektledaren ansvarar för att projektet genomförs i enlighet med projektplanen och utifrån projektets mål, vilket innebär:
 • att bygga upp projektet från start
 • att planera för projektets aktiviteter på lång och kort sikt
 • att medverka i rekrytering av medarbetare/personal till projektet
 • att medverka och säkerställa rekrytering av nya deltagare från Arbetsförmedlingen och staden
 • att initiera till nya verksamheter enligt projektbeskrivningen
 • att planera, organisera, dokumentera, marknadsföra och följa upp projektets aktiviteter
 • att stimulera och inspirera personalen som arbetar med projektdeltagarna
 • att vara ansvarig för arbetsmiljön i projektets lokaler
 • att leda och ibland delta i projektets operativa arbete med deltagarna, i grupp och individuellt
 • att integrera mångfald, jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering i projektets aktiviteter
 • att utveckla samverkan mellan aktörerna
 • att regelbundet följa upp samt återkoppla och rapportera projektets aktiviteter till projektägare, projektfinansiär och styrgrupp
 • att lyfta strategiska frågor till styrgruppen för beslut
 • att identifierar problem i driften som kräverVi söker dig som har högskoleexamen inom området samt erfarenhet av att leda större projekt inom arbetsmarknadsområdet. Du ska ha erfarenhet av att leda projekt med externa finansiärer, meriterande är erfarenhet av att leda ESF-projekt.
Du har erfarenhet av att leda andra, gärna inom branschen eller inom närliggande arbetsområde. Projektledarskapet förutsätter intresse för, och en god kunskap i, samhälls- och arbetsmarknadspolitiska frågor och mycket goda kunskaper om målgruppen.

Du ska kunna bygga upp verksamhet från start och bör därför vara driftig och initiativrik. Du behärskar Officepaketet obehindrat och har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Det är en fördel om du har arbetat i en politisk styrd organisation tidigare.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

Landskrona med sitt attraktiva läge mitt i Öresundsregionen är på frammarsch. Fler företag väljer att etablera sig just här. Nya områden med havsnära boende växer fram och den vackra anrika staden med rikt kulturliv och levande stadskärna sjuder av aktivitet. På mindre än 30 minuter kan du nå Landskrona med tåg från Malmö, Lund och Helsingborg och på mindre än 60 minuter är du i Köpenhamn.

Välkommen till oss!

Vill du vara med på en helt unik resa där du blir nyckelperson för ett nytt projekt kring arbetsmarknadsfrågor och arbetslöshet i Landskrona stad?

Brinner du för arbetsmarknadsfrågor och tycker om att leda projekt och människor?

Trivs du som spindeln i nätet och vill påverka framtiden för människor?

Då kan du vara den vi söker!

Vi söker nu en projektledare till Socialfondsprojektet "Enkla jobb"!