HR-chef till Omsorgsförvaltningen

Om jobbet

Är du en utvecklingsorienterad HR-chef med fokus på framtiden? Vill du vara med och utveckla det strategiska och operativa HR-arbetet för Omsorgsförvaltningen i Landskrona stad?
Då kan du vara den vi söker!

Omsorgsförvaltningen tillhandahåller vård och omsorg till äldre och funktionshindrade. Detta innebär stöd och vård till människor i deras eget hem, i boenden av olika slag samt annan verksamhet som stödjer den enskilde i vardagen. Verksamheten präglas av ett starkt medborgar- och brukarperspektiv. Förvaltningen består av drygt 1 200 årsmedarbetare i olika roller och med olika kompetenser och drygt 40 chefer.

Vi söker nu en HR-chef för omsorgsförvaltningen som, tillsammans med medarbetarna inom HR-avdelningen, arbetar med alla typer av frågor inom personalområdet såsom arbetsmiljö, rehabilitering, konsultation i personalärenden, arbetsrättslig rådgivning, lönebildning, rekrytering, omvärldsbevakning m.m. Du ska säkerställa att våra chefer får det kvalificerade HR-stöd som de är i behov av för att kunna leda sin verksamhet. Du kommer att initiera och leda utvecklingsprojekt samt ha en nyckelroll i samarbetet med fackliga organisationer. Som HR-chef för förvaltningen ska du leda och utveckla en HR-avdelning med 5 medarbetare.

Du arbetar på uppdrag av förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp där syftet är att strategiskt och effektivt leda samt koordinera omsorgsförvaltningen. Ditt uppdrag är att leda, utveckla, implementera och följa upp personalpolitiken inom förvaltningen. Du ingår i olika interna/externa beslutsorgan och nätverk och du möter olika utbildningsaktörer. Som HR-chef för förvaltningen är du en del av stadens samlade HR-organisation där du dels tar ansvar för att driva och utveckla omsorgsförvaltningens frågor, dels utvecklar arbetsgivarfrågorna för hela staden.
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller motsvarande med arbetsrättsligt innehåll. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete samt dokumenterad ledarerfarenhet. Erfarenhet av att leda utvecklings- och förändringsarbete i samklang med fackliga organisationer är meriterande, liksom erfarenhet av arbete i en politisk styrd organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet från verksamhetsområdet och att du är väl insatt i vilka utmaningar vård och omsorg står inför i framtiden.

Som HR-chef för förvaltningen har du en central roll i vår organisation och du arbetar nära förvaltningschefen vilket kräver att du har en förmåga att se och tänka med ett helhetsperspektiv för hela organisationen. Som person är du driven, strukturerad och engagerad i ditt arbete och motiveras av att uppnå resultat. Som ledare är du lyhörd och stödjande och har förmågan att ta initiativ och fatta beslut. Du kännetecknas av tydlig kommunikation och goda förmågor att skapa förtroendefulla relationer med anställda, chefer och fackliga företrädare. Du har en god självkännedom och är trygg i dig själv och din kompetens. Med fördel har du lätt för att tänka utanför ramarna för att kunna möta den framtida utvecklingen och dess krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Jobbfakta
Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 dec

Om arbetsplatsen

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA

VÄLKOMMEN TILL OSS!