Boendestödjare

Landskrona stad · Hälsa & Sjukvård · Sista dagen!

Om jobbet

Boendestöd är ett pedagogiskt och psykosocialt vardagsstöd som utförs i den enskildes hem- och närmiljö. Stödet ska aktivt bidra till att öka den enskildes självständighet, bryta isolering och bidra till att den enskilde bibehåller eller återfår sina funktioner och förmågor. Boendestödet riktar sig till personer över 18 år med psykiska funktionsnedsättningar, ibland kombinerat med en missbruksproblematik. Du ingår i en grupp av boendestödjare med gemensamma möten och handledning, men arbetar i stort sett ensam större delen av arbetsdagen.Adekvat utbildning, såsom omsorgsprogrammet kompletterat med någon eftergymnasial utbildning inom området psykiatri/missbruk.

Som person bör du vara självständig, initiativrik och ha stor respekt för människors olikheter och rätt att bestämma över sig själva och sitt hem. Du ska har lätt för att skapa relationer och samverka med andra människor. Du ska också kunna planera och ta ansvar för ditt arbete.

Erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs. Tillgång till bil finns hos arbetsgivaren.
Jobbfakta
Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

Idag

Om arbetsplatsen

I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet. Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas. Och det är - precis som vår värdegrund - BRA.

Individ- och familjeförvaltningen arbetar med socialt arbete riktat till barn, unga, vuxna och familj inom socialtjänstens olika områden. Förvaltningen har en målgruppsinriktad organisation bestående av fem olika verksamhetsområden; för Barn och Unga, för Vuxna, för Stödinsatser, för Främjande Insatser, för Utveckling samt för Ekonomi och Service. Vi bedriver ett ständigt kvalitets- och utvecklingsarbete i förvaltningen.

Boendestödjare finns inom verksamhetsområdet Vuxen, socialpsykiatrin. Inom sektionen arbetar 17 personer uppdelat i fyra grupper.

VÄLKOMMEN TILL OSS!