HR-Business Partner till ENERCON Windtower Production i Landskrona

EWP · HR & Personal · 13 nov

Om jobbet

Företagspresentation

Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att ta till vara dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen med drygt 15 000 anställda. I Landskrona finns ENERCON Windtower Production, vilken är vår ståltornsfabrik och produktionsanläggning med ca 200 anställda där vindkraftstorn serietillverkas. Mer information om ENERCON-koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en-en/

Tjänstebeskrivning

I rollen som HR-Business Partner får du det övergripande ansvaret för samtliga HR-processer och kommer att stötta organisationen inom HR-området. Du förväntas agera som en proaktiv partner som har kunskap och förståelse för verksamheten och dess behov. Du säkerställer att gränssnitt mellan HR och övrig verksamhet fungerar och att chefer och medarbetare i organisationen får relevant stöd i HR-relaterade frågor.

Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med arbetsrättsrättsliga frågor, lönebildning, fackliga förhandlingar, organisationsutveckling, ledarutveckling, arbetsmiljöfrågor, personalförsörjning mm. Du ingår i ledningsgruppen för EWP. I din roll kommer du även att delta i och driva
HR-projekt i nära samarbete med HR- avdelningen i Malmö. I HR teamet i Landskrona finns en HR-administratör vars huvudansvar är HR frågor för våra kollektivanställda samt övriga HR administrativa frågor.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som HR-Business Partner tror vi att du har universitets- eller högskoleutbildning inom HR-området och cirka 5-10 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat HR-arbete, där du skapat dig en bred kompetens. Du har mycket goda kunskaper om arbetsrättsliga frågor och erfarenhet av samverkansfrågor och fackliga förhandlingar. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom tillverkande industri med internationell prägel. Flytande svenska och engelska i tal- och skrift är ett krav för tjänsten.

Egenskaper

Vi ser gärna att du som söker har en stark drivkraft i att vidareutveckla både verksamhet och medarbetarna inom företaget samt att skapa framgångsfaktorer genom att nå uppsatta mål, för att klara framtidens utmaningar både inom företaget och inom HR området. Du har dessutom en god förmåga att arbeta såväl strategiskt som operativt. Vidare är du självständig och handlingskraftig samt lyhörd, stödjande med förmåga att ta initiativ och fatta beslut. Som person är du engagerad och tydlig och strävar efter ett gott samarbetsklimat inom organisationen.

Det här är en spännande tjänst med många utmanade framtidsfrågor och för att nå dit tror vi att du är en engagerad och visionär ledare med en positiv människosyn.

Ansökan

ENERCON Windtower Production arbetar för ökad mångfald och ser gärna ett brett spann av sökande till tjänsten. Du söker tjänsten via länken nedan. Då vi har ett löpande urval till tjänsten är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Daniel Hilvardén eller Cindy Kristensson, på TEMP-TEAM på 040-611 07 70.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Landskrona
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Publicerad

9 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

Arbetar du i dag som HR-Business Partner eller motsvarande och känner dig redo för nya utmaningar? Brinner du lite extra för arbetsrättsliga frågor och trivs med stort inflytande- och påverkan i den dagliga verksamheten? Vill du dessutom vara en del av en framgångsrik och internationell koncern i en spännande framtidsbransch? Då har vi möjligheten för dig!

På uppdrag av vår kund ENERCON Windtower Production AB (EWP) söker vi dig som vill arbeta som HR-Business Partner med en unik möjlighet till ett brett arbete inom HR-området. Du blir en viktig del i en central roll med många kontaktytor såväl internt som externt. Du kommer att arbeta i nära samverkan med HR-avdelningen på service bolaget ENERCON Energy Converter AB, i Malmö. Detta är en rekrytering och tjänsten är på heltid med placering på ENERCON Windtower Productions produktionsanläggning i Landskrona.