Servicetekniker

ABB · Teknik & Ingenjör · 23 okt

Om jobbet

ABB Swedewater kylsystem i Landskrona är en del av ABB Power Grid, High Voltage Products. Vi tillverkar kylsystem som använder avjoniserat vatten för att kyla kraftelektroniska produkter såsom tyristorventiler, omformare, likriktare och generatorer. Våra leveranser varierar i komplexitet och storlek med omsättningar som sträcker sig mellan 1 MSEK till 90MSEK och med ledtider från tio veckor till flera år. Vi sysselsätter cirka 85 personer och säljer våra lösningar till såväl interna som externa kunder.

Våra kylsystem finns installerade över hela världen och används av slutkunder som är verksamma inom branscher som elkraft, tung industri, medicinsk teknologi, skeppsbyggnad och metallurgi.

Nu söker vi efter en servicetekniker som ska arbeta med service av våra maskiner runt om i världen! Start omgående.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer som servicetekniker att arbeta med service av ABBs kylsystem. Du arbetar ute hos kund på uppdrag som kan vara allt från 3-4 dagar upp till 6 veckor (antal resdagar är ca 120 per år), resorna kan kräva utresa med kort varsel.

Ute på site är du ensam i ditt arbete och du ansvarar för att kontrollera maskiner efter givna rutiner, göra underhåll och service, köra igång maskiner och göra funktionsprov. När du inte är på uppdrag ute på site är du inne på kontoret och arbetar administrativt med orderregistrering, hanterar och analyserar garantiärenden och fattar beslut i vilka fall som ett besök på site bör ske utifrån service och garanti.

Serviceavdelningen tillhör marknadsavdelningen och eftermarknaden ansvarar för att alla de produkter som lämnat produktionen och är ute på site hos kund fungerar som de ska enligt de avtal som ABB har med sina kunder.

Din bakgrund

Vi ser att du har minst tre års erfarenhet av jämförbart och självständigt arbete. Det krävs en god baskunskap inom el och en god mekanisk grundförståelse. Du måste vara kunnig i att kunna läsa och förstå tekniska ritningar och instruktioner, samt flödesscheman. Engelska och svenska är ett krav. Det är mycket meriterande om du har grundkunskaper eller erfarenheter inom processprogrammering.

Dina egenskaper

Som person söker vi dig som har en god kommunikationsförmåga, är driven, initiativrik och har en mycket god förmåga att arbeta självständigt. Då du arbetar ensam ute på site krävs att du är insiktsfull och servicemedveten, att du kan hantera motgångar och att du har en god förmåga att lösa problem som uppkommer på ett bra och enkelt sätt.

Anställningen är en inhyrning via Randstad med start omgående. Initialt är uppdraget på 6 månader med goda möjligheter till förlängning då det är en långsiktig lösning från ABB. På sikt finns möjlighet att anställningen kan gå över till kund.

Vi arbetar med löpande urval så välkommen med din ansökan redan idag! Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sofie Wallström på 0729-889508.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningsprocess

Ansök via www.randstad.se
Jobbfakta
Ort
Landskrona
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Kontakt

Mejla ABB

Publicerad

19 dagar sedan

Sista ansökningsdag

23 okt

Om företaget

Med över 600 000 anställda i fler än 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning. Vi växer stadigt på den svenska marknaden med många spännande karriärmöjligheter för den engagerade och kvalitetsmedvetna medarbetaren.

Som konsult på Randstad erbjuder vi dig möjligheten att skaffa bred erfarenhet och arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken. Vi ser våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och som konsult är du Randstads ambassadör och vårt ansikte utåt. Söker du en arbetsplats som erbjuder spännande uppdrag och nya kontaktnät kommer du trivas som konsult på Randstad.