Produktionstekniker till EWP i Landskrona

Om jobbet

Företagspresentation

Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att tillvarata dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. I Landskrona finns ENERCON Windtower Production, vilken är vår ståltornsfabrik med ca 180 anställda.

Mer information om ENERCON-koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en-en/

Tjänstebeskrivning

Produktionsanläggningen är indelad i tre produktionsavsnitt samt en logistikavdelning. Som produktionstekniker kommer du primärt att arbeta inom avdelningen för ytbehandling och montering, som är det sista avsnittet i produktionsledet. Vid behov kommer du även att stötta andra avdelningar inom företaget.

Som produktionstekniker arbetar och driver du projekt med hjälp av Lean och 6 Sigmametodiken och ser till att optimera och standardisera processer och flöden i tillverkningen. Verktyg såsom 5S, VSM, visuell styrning och standardiserat arbetssätt är vanliga inslag. Vidare kommer du att genomföra rotorsaksanalyser för att lösa interna utmaningar, samt bistå vid upphandling av nya maskiner och utrustning.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten tror vi att du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom produktionsteknik som produktionstekniker, produktionsingenjör eller motsvarande. Meriterande är om du har arbetat inom verkstadsindustrin. Vi ser att du som söker har en högskoleingenjörsexamen eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Erfarenhet av arbete med Lean och 6 Sigma samt projektledning är ett krav. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Goda färdigheter i MS Office är ett krav och det är meriterande om du har god erfarenhet av SAP.

Egenskaper

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik, har en förmåga att se helheten samt har en rak och tydlig kommunikation. Vidare tror vi att du har ett analytiskt förhållningssätt och har en förmåga att kunna omsätta teori till praktik. Du är noggrann samt lösningsfokuserad och trivs när du får utrymme att genomföra förbättringsförslag. Är du dessutom driven, pedagogisk och har en god samarbetsförmåga har du goda förutsättningar att lyckas i rollen.

Ansökan

ENERCON arbetar för ökad mångfald på sina arbetsplatser och ser gärna ett brett spann av sökande till tjänsten.

Du söker tjänsten via länken nedan. Då vi har ett löpande urval till tjänsten är det viktigt att du skickar din ansökan så fort som möjligt för att öka dina chanser att komma med i urvalsprocessen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Daniel Hilvardén på 040-611 07 70 eller Cindy Kristensson på 040-611 07 65.

Välkommen med din ansökan!
Jobbfakta
Ort
Landskrona
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Industri & Anläggning
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Industri & Produktion
Publicerad

20 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om företaget

Vill du vara en del av en framgångsrik och internationell koncern i en spännande framtidsbransch? Har du dessutom några års erfarenhet av produktionsteknik? Då har vi möjligheten för dig!

På uppdrag av vår kund ENERCON Windtower Production AB (EWP) i Landskrona söker vi nu dig som vill arbeta som Produktionstekniker i en utvecklande roll i en växande framtidsbransch. Du kommer att ha en central roll i företaget och ansluter till ett trevligt och kompetent team om sju personer. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna för tjänsten är måndag till fredag 08.00-16.35 med möjlighet till flextid.