Processutvecklare Reskontra med sinne för detaljer

Svevia · Ekonomi · 20 nov

Om jobbet

Svevia bygger och sköter om vägar, infrastruktur samt utför andra markarbeten. Vi är ett av landets största bolag inom anläggning och vägbeläggning samt ledande inom drift och underhåll av väg. Kunderna finns inom statlig, kommunal och privat sektor. Varje dag arbetar omkring 2 000 medarbetare med närmare 2 300 projekt som omsätter nästan 7 miljarder kronor.

Om tjänsten

Vi söker dig som ser utvecklingsmöjligheter i allt och har förmågan att realisera dem.

I rollen som processutvecklare kommer du att jobba med utveckling i alla de processer som rör reskontrahanteringen i Sveviakoncernen - både de interna processerna hos Reskontran och de som påverkar hela organisationen. I din roll kommer du att fånga upp verksamhetsbehov för att sedan jobba fram lösningar för att täcka dessa behov.

Din uppgift består av att förenkla och effektivisera arbetet för alla andra, i stort och smått. Detta innebär i praktiken mycket arbete med felsökningar och förändringar i vårt ekonomisystem, upprättande och underhåll av excelblad för att underlätta olika typer av uppföljningar samt att tillsammans med Reskontrachefen ta fram förslag på ändrade arbetssätt. Du ansvarar även för att underhålla Reskontrans processer och dokument i Svevias ledningssystem.

I denna roll krävs samarbete både med dina kollegor på Reskontran, med vår IT-avdelning, med övriga verksamheter samt med diverse externa parter.

Tjänsten är placerad på Svevias kontor i Växjö, där du kommer ingå i en grupp om 8 personer som hanterar kund- och leverantörsreskontra för hela Sveviakoncernen. Du kommer att ingå som reskontrans representant i diverse projekt där du förväntas ta stort eget ansvar och genomföra merparten av aktuella systemtester.

Kvalifikationer

Då vår verksamhet är mycket systembunden krävs djupa kunskaper i vårt ekonomisystem Agresso. Du bör ha tidigare erfarenhet av att ta fram egna lösningar på flöden, rapporter, browserfrågor, länkar, flexibla fält samt IA-lösningar i Agresso. Mycket goda kunskaper i excel är en förutsättning för att lyckas i rollen, tillsammans med grundläggande erfarenhet kring xml-filer och e-fakturor.

Du har också grundläggande ekonomikunskaper och dokumenterad erfarenhet av att driva och följa upp mindre utvecklingsprojekt. Utöver detta behöver du vara serviceinriktad och ha lätt för att kommunicera både med ekonomi- & IT-personer såväl som med verksamhetsrepresentanter på ett enkelt och tydligt sätt. Du måste också ha en förmåga att se de övergripande sammanhangen mellan olika processer och själv hitta lösningar på ännu ej upptäckta problem.

Dela väg med oss

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring.

Om du vill dela väg med oss är du varmt välkommen med din ansökan senast den 20 november, men sök gärna redan idag eftersom vi kommer att genomföra intervjuer löpande under ansökningstiden. Närmare upplysningar lämnas av Linda Broby, Reskontrachef, på tel. 0470-755513.

All telefonförsäljning med anledning av denna annons undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Växjö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

20 nov

Om företaget

Vi är Sveriges ledande driftentreprenör och det fjärde största väg- och anläggningsföretaget i landet med 2 800 medarbetare. Vår kärnverksamhet är att utföra nybyggnation samt sköta drift, service och underhåll av Sveriges vägar och annan infrastruktur. Uppdragen omfattar allt ifrån vägar, gator, broar till järnvägar, hamnar och fjärrvärme. Vi hyr även ut och underhåller maskiner, fordon, byggbodar och utrustning, främst till Svevia men även till kunder inom hela entreprenadbranschen. Vi hyr också ut kontor, verkstäder och lagerlokaler. Våra kunder är såväl offentliga som privata. Vi finns på 129 platser över hela Sverige och är sedan den 1 januari 2009 ett statligt helägt bolag. Innan dess verkade vi under namnet Vägverket Produktion.