Category Manager / Strategisk inköpare

Om jobbet

Södra är en koncern med omfattande skoglig verksamhet och en av de ledande producenterna av pappersmassa, trävaror och biobränslen. Koncernen, som ägs av 50 000 sydsvenska skogsägare, har 3500 anställda och omsätter SEK 18 miljarder.

Södras centrala inköpsorganisation skapar värde för Södra genom att leverera kostnadsbesparingar, kassaflödesförbättringar samt genom att minimera risker i leverantörskedjan. Södra Inköp består av tre inköpsområden:
  • Insatsvaror
  • Transporter och Indirekt Material & Tjänster
  • Operativt inköp och Investeringar
Strategisk inköpare

Vi söker nu en Strategisk inköpare till inköpsområdet Insatsvaror. Inköpsområdet består av fyra medarbetare och ansvar för försörjningen av insatsvaror till koncernen. Du kommer att ha kommersiellt ansvar för inköp av drivmedel, energi samt ett urval av kemikalier till koncernen. Du ansvarar även för försäljning av tallolja och terpentin.

Dina arbetsuppgifter I rollen ingår bland annat att:
  • Utveckla och implementera försörjningsstrategier för dina inköpskategorier
  • Genomföra kostnads- och marknadsanalyser
  • Leda omfattande upphandlingar och kategoriprojekt tillsammans med beställare och leverantörer
  • Leda och delta i förhandlingar
  • Äga affärsrelationen med leverantörer inom dina kategorier
Du har akademisk examen med ekonomisk och/eller teknisk inriktning eller motsvarande. Som person innehar du ett starkt resultatdriv och gillar att göra affärer. Du är kommunikativ och kommunicerar naturligt med affärsengelska då rollen innebär internationella leverantörskontakter.

Du är drivande och utåtriktad med en god analytisk förmåga samt har uppmärksamhet på detaljer. Det är viktigt att du har en hög grad av servicekänsla, god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt under eget ansvar.

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av inköp och/eller försäljning, gärna inom olje- eller drivmedelsbranschen eller inom processindustri, samt har erfarenhet från förhandlingar och projektledning.

Södra som arbetsgivare

Södras gemensamma värdegrund är långsiktigt agerande, värdeskapande relationer. Det är viktigt att medarbetare trivs hos oss. Vi tror att medarbetare som trivs visar ett stort engagemang vilket är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyte.

Placering Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort är på huvudkontoret i Växjö, alternativt på någon av våra enheter i Mönsterås, Mörrum eller Väröbacka.

För mer information om denna tjänsten kontaktar du: Jan Wallin, 036-389000
Jobbfakta
Ort
Växjö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Transport & Logistik
Underkategori
Inköp
Administration & Ledning
Kontakt

Ring Jan Wallin, 036-389000

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 dec

Om företaget