Livsmedelsinriktad processtekniker till SLU i Kristianstad

Om jobbet

Just nu söker Poolia i samarbete med SLU en Livsmedelsinriktad processtekniker till Balsgård utanför Kristianstad! Här bedrivs växtföräldling av frukt och bär och det finns en pilothall där produktion av drycker sker.
Konsultuppdraget är till att börja med 3 månader, men med stor möjlighet till förlängning.
Start är omgående, det är därför viktigt att du söker redan idag!
Notera din tillgänglighet i din ansökan.

Arbetsuppgifter

Att bistå verksamhetsledare vid upprätthållande av verksamhetens certifierade egenkontroll. Ansvara för hygien, ordning och tillsyn av utrustning och lokaler. Bistå forskare, studenter och företagare vid verksamhet i pilothallen. Medverka vid uppdrag avseende produktutveckling och produktion i pilothallen. Ansvara för inköp av förbrukningsmaterial till pilothallen. Övertidsarbete kan förekomma.

Utbildning/erfarenhet

Teoretiska kunskaper inom livsmedelsområdet kring livsmedelsproduktion, livsmedelshygien och livsmedelssäkerhet. Teoretiska och praktiska kunskaper kring metoder och tekniker för vidareförädling av vegetabiliska råvaror samt erfarenhet av småskalig eller industriell livsmedelsproduktion är ett krav. Du ska vara intresserad av att arbeta tillsammans med forskare, studenter och entreprenörer. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, självständighet, samt initiativ- och organisationsförmåga. B-körkort, HACCP-utbildning samt erfarenhet från produktutveckling av drycker är meriterande.
Flytande svenska i tal och skrift.

Förmåner

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag.
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.
Jobbfakta
Ort
Kristianstad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

4 nov

Om företaget

Institutionen för växtförädling tillhör Sveriges Lantbruksuniversitet och bedriver forskning, utbildning och innovationsarbete av strategisk betydelse för samhällets långsiktiga försörjning av livsmedel, industriell råvara och energi, och för att möta ett ökande behov av råvara och samtidigt göra växtproduktionen alltmer miljövänlig och energisnål. Som en integrerad del av verksamheten, bedriver institutionen växtförädlingsprogram kring äpple, svarta vinbär och havtorn samt potatis. Växtförädling av frukt och bär bedrivs på egendomen Balsgård utanför Kristianstad med nio anställda. På Balsgård finns också en pilothall med en verksamhet som idag främst är inriktad på utveckling och produktion av drycker. Pilothallen används både internt i forskning och undervisning samt externt av företag, t ex vid utveckling av småskalig livsmedelsproduktion och verksamheten är certifierad enligt IP Livsmedel för produktion av pumpbara vegetabiliska drycker.