Utredare inom buller

Trafikverket · Övrigt · 3 nov

Om jobbet

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter
Har du ett stort intresse för buller och miljö? Nu söker vi dig som vill arbeta i en spännande tjänst som Utredare till vårt verksamhetsområde Planering. I rollen är du expert inom området och ditt fokus kommer att ligga på att hantera inkommande klagomål från allmänhet och tillsynsmyndigheter inom området buller.

I rollen ingår att:
  • Hantera klagomål om buller från allmänhet.
  • Lämna underlag om buller på begäran av tillsynsmyndigheter.
  • Ge expertstöd i planärenden åt våra regionala samhällsplanerare.
  • Ta fram underlag till åtgärdsbeställningar.
  • Vara stöd vid bullerinventeringar.
I rollen ingår också arbete med styrande dokument, planeringsunderlag, effektmodeller, remisser och kommunikation inom bullerområdet.

Kvalifikationer
Du som söker har universitets eller högskoleexamen om minst 180 hp/120 poäng med inriktning inom akustik och/eller annan relevant miljöinriktning.

Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med buller inom transportsektorn och handläggning av ärenden, samt kunskaper om relevant lagstiftning. Meriterande är även om du har erfarenhet inom projektledning och har insikt i Trafikverkets organisation.

För att arbeta som utredare krävs det att du är strukturerad och har god samarbetsförmåga. Du kommer ha mycket kontakter internt som externt vilket kräver att du är pedagogisk samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är självgående och har lätt för att jobba i en grupp där du och dina kollegor stöttar varandra i olika frågor.

Tjänsten kräver att du uttrycker dig väl i svenska både i tal och skrift samt har god datorkunskap. Meriterande är kunskap i andra europeiska språk.

Tjänsten är ett vikariat till 2017-12-31 på grund av föräldraledighet. Tillträde snarast möjligt.

Placeringsort: Kristianstad.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2016-11-03

Upplysningar

Sektionschef Jan Skoog
010-123 1267

Saco Elisabet Spross
010-124 2790

ST Jerk Wiktorsson
010-123 1104

SEKO Charlotte Olsson
010-123 1103
Jobbfakta
Ort
Kristianstad
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Kontakt

Ring Jan Skoog, 010-123 1267

Publicerad

2 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 nov

Om företaget

Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.