Teamlead för planering och fördelning av arbete på hög höjd

Om jobbet

Senvion är en av de ledande tillverkarna av vindkraftverk i världen.

Senvion söker en Teamlead med båda fötterna på jorden för planering och fördelning av arbete på hög höjd

Vår teamlead ska flytta och därför söker vi en ersättare. Det är en varierande roll som innebär att leda och planera driften av våra vindkraftverk i Sverige med utgångspunkt från service kontoret i Bromölla. I rollen som teamlead får du möjlighet att vara kopplingen mellan ledningen som sitter i Edinburgh och den operativa verksamheten i Sverige. Du ansvarar för planeringen av det dagliga arbetet såsom felsökning, service och lagstadgade besiktningar i vindkraftverken. Planeringen av arbetet sker i våra IT-system SAP och MOBI. Det är en rådgivande tjänst och du blir själv en del av det operativa teamet som idag består av fyra personer. Du kommer vara teamets lagledare genom att; motivera, informera och strukturera.

Förutom att tillhöra teamet i Sverige tillhör du också ett internationellt team som består av sju teamleads som sitter i Wales, England, Holland och Skottland. Detta team rapporterar till Steve som är Operational Manager och placerad på kontoret i Edinburgh. Varje fredag har ni telefonkonferens för att diskutera status och rapportera hur det går för era respektive områden. Ni träffas också en gång i kvartalet i Edinburgh på kvartalsmöte för workshops och annat. En viktig del av arbetet är att tillsammans med övriga teamleaders/supervisors och vårt health & safety team samarbeta så att allt arbete utförs på ett säkert sätt i enlighet med Senvion health & safety management system, Wind Turbine Safety Rules och lokal arbetsmiljölagstiftning.

Vill du ha ett meningsfullt arbete med många kontaktytor i Sverige och internationellt? Då är detta tjänsten för dig!

Dina arbetsuppgifter

Senvion har höga ambitioner om att växa på den skandinaviska marknaden. För att göra det är det viktigt att effektivisera turbinerna i våra vindkraftverk och som teamlead har du en viktig roll. För att maximera vindkraftverkens tekniska tillgänglighet är en del av teamleadens arbetsroll att följa upp återkommande fel och felavhjälpning. Likaså att utföra förebyggande underhåll enligt Senvions servicemanual. Senvions utveckling ser bra och med fortsatt nöjda kunder och effektiv drift kommer teamet växa. När teamet överstiger åtta personer är en möjlighet att du som Teamlead istället får titeln Regional Supervisor.

Som teamlead besöker du befintliga kunder och potentiella nya kunder. Din uppgift är att demonstrera vad Senvion kan erbjuda och visa upp vindkraftverk som är i bruk. Du kommer samarbeta med teknisk support och operations manager för att analysera fel och hitta lösningar för maximering av vindkraftverkens tekniska tillgänglighet.

Löpande administrativt arbete som faller under teamleadens ansvar är; kontroll av tidrapporter, kreditkortsutgifter, fakturor, lagerhantering, beställning av servicematerial/reservdelar och månatliga säkerhetsronder på lager och kontor. Det är du som tar beslut när det ska tas in underleverantörer och se till att underentreprenörer på site utför arbetet i enligt med Senvions kravspecifikationer. Säkerhetstänk är grundläggande, viktigt att tänka ett steg längre och alltid måna om teamets bästa.

Det blir resande i tjänsten och det är viktigt att du räknar med ca 25-35 övernattningar på år.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har haft en arbetsledande roll tidigare. Det är meriterande om du har erfarenhet från vindkraft men det går också bra om du kommer från teknisk industri eller tillverkande industrin. Det avgörande är att du har erfarenhet av att planera arbete några veckor i förväg för service tekniker.

Som introduktion kommer du likt alla andra hos Senvion få en två veckors lång utbildning i Tyskland. Där kommer du lära dig det mesta om våra produkter - resten kommer du lära av teamet. Det är viktigt att vara tekniskt duktig eftersom jobbet också innebär service, felsökning och besiktning. Likt resten av teamet ser vi att du är du i god form och att du tål höga höjder.
Vi tänker att du har en eftergymnasialutbildning såsom KY-utbildning eller högskoleingenjör. Det är ett måste att vara flytande i engelska och svenska. Goda datorkunskaper är också viktigt, framför allt i Office paketet och men det är också meriterande om du har erfarenhet från SAP.

Körkort B fordras.

Dina egenskaper

Eftersom du kommer vara del av teamet måste du kunna tackla att vara både kollega och ledare. För att klara denna roll är kommunikation och koordinering A-O. Henrik som är teamlead idag har fört ett ledarskap som handlar om frihet under ansvar och han beskriver att teamet är självgående som inte behöver inte detaljstyras.

Vi ser att du är en ansvarsfull person som har tydligt säkerhetsfokus och god struktur i ditt arbete. Du är en omtänksam ledare som lever som du lär. Engelska är en självklarhet men också kunna prata med alla typer av människor. Som teamlead är du den lokala kontakten för våra befintliga kunder och Senvions projektavdelning. Därmed kommer du ha många kontaktytor; kunder, underleverantörer, myndigheter med flera.
Det finns hjälp att få från Edinburgh men det förväntas att du först försöker lösa det själv. Ofta handlar det om frågor om service men också om andra frågor som inte handlar om den planerade driften. Vi tror därför att du vågar sträcka dig utanför din arbetsroll, vågar ta initiativ för att komma vidare och att du har bra förmåga att lösa problem.

Rollen är berättigad till övertid och kollektivansluten till IF metalls teknikavtal. Vi har en försäkring på upp till 5000 kronor per år för sjukvård som kan användas till massage, naprapat eller liknande.

Ansökningsprocess

Henrik jobbar till och med 18 November så vi hoppas få in någon så snart som möjligt. Har du frågor så ring Henrik på 0708 75 49 52. Urval kommer ske fortlöpande så sök redan idag genom att klicka på "ansök nu".
Jobbfakta
Kontakt

Mejla Senvion

Publicerad

30 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget

Randstad Professionals arbetar med rekrytering inom segmenten Teknik och IT. Våra specialiserade rekryteringskonsulter med ingenjörsbakgrund och djup HR-expertis säkrar kvalitet och precision i alla delar av rekryteringsprocessen. Randstad har över 600 000 anställda i fler än 40 länder, vilket gör Randstad till världens näst största rekryterings- och bemanningsföretag. Randstads verksamhetsfilosofi går att sammanfatta med orden "good to know you" som uttrycker vår tillgänglighet, vår vilja att lyssna och vårt engagemang för goda samarbeten i alla led.