Mekanikkonstruktör till globalt företag inom processindustrin

Om jobbet

Har du tidigare erfarenhet av anläggningskonstruktion? Är du en fena på AutoCAD och AutoPlant? Vill du utvecklas inom CAD samt mekanik och drömmer om att få en utvecklande roll som senare leder till en tjänst som CAD Super User? Passa då på att sök tjänsten och väx tillsammans med ett globalt kemiföretag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en mekanikkonstruktör som på sikt ska utvecklas till en CAD Super User tjänst. Detta gäller ett heltidsuppdrag på 6 månader med goda chanser till förlängning. Tjänsten är placerad hos vår kund i Perstorp.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kunden. Intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör kommer du att utföra mekaniska konstruktionsuppdrag i projekt. Du inleder projektet med att göra en förstudie samt en förkonstruktion för att sedan genomföra projektet och avslutningsvis utvärdera projektet. Beroende på projektets storlek arbetar du antingen självständigt eller i mindre team. På sikt kommer rollen att utvecklas och dina arbetsuppgifter blir då att förvalta och utveckla avdelningens system för mekanisk konstruktion i 3D-miljö. Du kommer att vara ansvarig för att utbilda dina kollegor i CAD-system samt ansvara för dess budget.

Du kommer till exempel att:
 • Utföra mekaniska konstruktionsuppdrag i projekt
 • Göra kostnadsberäkningar
 • Ta fram underlag för rörinstallationer
 • Ta fram förfrågningsunderlag för tryckkärl, tankar, apparater, maskiner och stålkonstruktioner.
 • På sikt arbeta för avdelningens CAD-system och utbilda dina kollegor i detta
 • Ansvara för budgeten av avdelningens CAD-system
Hos kunden finns det stora möjligheter att utvecklas för den med höga ambitioner. De har en stor global närvaro och är ett av världens ledande kemiföretag.

Inledningsvis genomför du ett introduktionsprogram som sträcker sig över 3-6 månader där det ingår introduktion till din roll, till organisationen och där även utbildning ingår. Du kommer ha ett nära samarbete med kollegor som inledningsvis ger dig stöd och som du framöver kan ha ett givande kunskapsutbyte med. Tillsammans med din närmsta chef kommer du att ha utvecklingssamtal där ni kommer fram till kompetensbehov för att främja din utveckling.

Vi söker dig som
 • En ingenjörsutbildning inom maskinteknik
 • Mycket goda kunskaper inom AutoCAD och Bently AutoPlant eller annat 3D-cadsystem
 • 1-3 års erfarenhet från anläggningskonstruktion inom kemi, papper/massa, energi eller läkemedelsindustri
 • Goda tal- och skrivkunskaper i Svenska och Engelska
Det är meriterande om du har
 • Erfarenhet av projektledning
 • Arbetat med konstruktionsstöd vid montage
Som person är du social och kommunikativ med en pedagogisk förmåga. Du arbetar proaktivt, är initiativtagande och ser till att du får den information du behöver för att kunna slutföra ditt arbete. Du har ett högt säkerhetstänk genom samtliga delar i ditt arbete Du är strukturerad och samtidigt flexibel i att möta förändringar. Dessutom är du ambitiös och har en hög drivkraft.
 • Start: December
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Perstorp
Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

SKYDD FÖR DIN PERSONLIGA INTEGRITET När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

9 jan

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.