Nästa steg i karriären? Ekonomiassistent till internationellt bolag sökes!

Academic Work · Ekonomi · 24 dec

Om jobbet

Har du ett par års erfarenhet av redovisningsarbete och vill arbeta i ett internationellt bolag? Trivs du på en arbetsplats där du får arbeta självständigt och nyttja din kompetens inom kundreskontra? Sök redan idag då start för uppdraget är omgående!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning en ekonomiassistent. Uppdraget är på heltid och du kommer vara en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Tjänsten passar dig som har en ekonomibakgrund samt minst ett års erfarenhet av att arbeta i SAP eller liknande affärssystem. Du kommer att ingå i ett positivt team som jobbar tätt tillsammans. Du kommer att få viss upplärning på plats men förväntas ha tillräckliga förkunskaper för att snabbt komma in i dina arbetsuppgifter. Då en i teamet valt att gå vidare i karriären så har vår kund nu ett omgående behov för att ersätta denna kollega. Uppdraget kommer initialt att vara tre månader och det finns därefter god chans till överrekrytering om båda parter är nöjda med samarbetet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du arbeta brett mot kundreskontra där fokus kommer att ligga på in- och utbetalningar, kassaflöden, bankavstämningar och påminnelser.

Du kommer tillexempel att
 • Hantera utgående betalningar i kassan
 • Hantera bankavstämningar
 • Stämma av reskontrasaldon med kunder
 • Ladda upp betalfiler och ansvara för bokning av manuella betalningar i banken
 • Boka inkommande betalningar, matcha mot kundfakturor
 • Följa upp och skicka påminnelser
Tjänsten passar dig som vill få en fot in i en spännande och internationell organisation, visa framfötterna och utvecklas i ett kompetent ekonomiteam.

Vi söker dig som
 • Har en ekonomibakgrund, gärna från universitet, högskola eller YH-utbildning
 • Har 1- 2 års erfarenhet av att arbeta med löpande bokföring och kund- och leverantörsreskontra.
 • Är en van användare av både SAP, Oracle eller liknande affärssystem
 • Är noggrann, strukturerad och ansvarsfull
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
Som person är du prestigelös och stöttar gärna ekonomiavdelningen med uppgifter inom samtliga områden. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och strukturerad i ditt sätt att arbeta. Du har ett stort intresse för ekonomi och redovisning och vill fortsätta utvecklas inom området. Har du varit med om en implementering av ett nytt affärssystem tidigare ser vi detta som mycket positivt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 3 månader med god chans till överrekrytering
 • Arbetstider: Kontorstider, 08:00-17:00
 • Placering: Perstorp
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

* Vårt erbjudande till dig som heltidskonsult hos Academic Work inkluderar utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef också rabatter och erbjudanden genom vår konsultportal. Läs mer om vårt erbjudande här

Skydd för din personliga integritet
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Perstorp
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Publicerad

3 dagar sedan

Sista ansökningsdag

24 dec

Om företaget

Det startade i liten skala med tre studenter och deras vision att skapa möjligheter för studenter att få arbetslivserfarenhet bredvid studierna. Tolv år senare är Academic Work Nordens största bemanningsföretag för studenter och unga akademiker.