Hoppa till innehåll
ME-skolan AB logotyp

Lärare till Maskinförarutbildning Kiruna,

Publiceringsdatum
03 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Olof Jacobsson
Telefon
Vi är inne i en expansiv fas inom ME-skolan och just nu söker vi lärare till vårt utbildningscenter i Kiruna där vi har ett uppdrag att utbilda inom gymnasie och vuxenutbildning av Lapplands Lärcentra.

Arbetsuppgifter

Som lärare kommer du att vara en del av den dagliga verksamheten på ME-skolan där vi bedriver yrkesutbildning på uppdrag av kommunerna i Lapplands lärcentra anläggningsmaskinförare inom gymnasiet och kommunal vuxenutbildning. Din bakgrund och erfarenhet avgör vilka delar och ämnen i undervisningen som blir aktuella. Arbetet består av både praktiska och teoretiska moment samt en viss del dokumentation.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med positiva och drivna kollegor i gruppen av yrkeslärare. Ni utgör tillsammans ett team som kompletterar varandras kunskaper. Ansvar- och arbetsfördelning har sin grund i respektive medarbetares tidigare erfarenheter och kompetenser.

Vi har utvecklat ett helt nytt läromedel som du, i samarbete med dina kollegor, utgår ifrån. Detta tillsammans med ett teoretiskt material och en praktisk övningsbank, utgör grunden i vårt pedagogiska koncept.
Våra elever arbetar i projekt som de planerar, genomför och utvärderar tillsammans med sina klasskamrater. Målet är att skapa autentiska arbetssituationer som speglar verkligheten inom vår bransch.

Det är meriterande om du har lärarbehörighet, men inget krav. Vi erbjuder all vår personal förmånliga villkor i samband med fortbildning, vilket gör att du efterhand kan läsa in en yrkeslärarexamen. Du kommer att ingå i ett arbetslag som ser fram emot att få in en ny kollega till vår expansiva utbildningsverksamhet!

Vi söker dig som
  • Har bred erfarenhet av anläggningsmaskiner och arbeten inom mark och anläggning, alternativ inom andra delar av bygg- och anläggningsbranschen.
  • Är intresserad av att jobba i en verksamhet bland ungdomar och vuxna.
  • Är ihärdig och brinner för att vara med och bidra till utveckling
  • Är lyhörd, ödmjuk och har en vilja att utvecklas
  • Är en utpräglad lagspelare som uppskattar och ser nyttan av att tillhöra ett arbetslag

Det är meriterande
  • Om du har lärarbehörighet eller haft uppdrag som lärare/instruktör tidigare
  • Om du har erfarenhet av att ha handlett blivande maskinförare, till exempel genom att ha jobbat med lärlingar eller APL-elever

Sök redan idag då vi gör löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.
Tjänsten passar dig som är trygg som person, tydlig och intresserad av att utveckla framtidens maskinförare.
ME-skolan AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 maj 2024 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ME-skolan

ME-skolan AB är ett dotterbolag till bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna, som ingår i Svenskt Näringsliv.
Organisationen har ca. 4200 medlemsföretag i branschen och sysselsätter drygt 25 000 medarbetare. Vi utbildar med fokus på högsta tänkbara kvalité, för att gymnasie- och vuxenelever som går utbildningen ska ha en så hög anställningsbarhet som möjligt efter avslutat utbildning. Vi har i dagsläget 10 utbildningscenter/skolor runtom i landet och siktar på att bli några ytterligare under de närmaste åren. Vi har all den senaste tekniken på plats på våra skolor för att tillgodose branschens behov av kunnande.