Mekanisk konstruktör med hållf-intresse

Om jobbet

Vi söker en passionerad konstruktör för innovativ produktutveckling i ett engagerat team. Hos oss är laget viktigare än jaget och vi arbetar tillsammans mot vår högt ställda målsättning att leverera världens bästa malmtransportsystem.

Förväntningarna på dig som mekanisk konstruktör kommer att vara stora men i gengäld möts du av en trivsam arbetsmiljö och ett starkt stöd från ledning och arbetskamrater. Vi ser gärna att du är genuint intresserad av någon gren av vårt tekniska utvecklingsarbete då vi tror mycket på att låta dig arbeta med det du brinner för.

Kiruna Wagon befinner sig i en spännande utvecklingsfas med egna serietillverkade produkter som nu introduceras på en global marknad. Vi vill ge vår personal möjlighet att växa med uppgiften. Hos oss är du med och påverkar produkternas, företagets och din egen utveckling.

Vår värdegrund
För att trivas i vårt arbetssätt bör du värdesätta och sträva efter:
 • Struktur
 • Långsiktighet
 • Nytänkande
 • Att söka de enkla lösningarna
 • Att vilja hugga i och få skit under naglarna
 • Att vara service minded
 • Att vara självmotiverad och framåtsträvande
Vi söker dig som
Har adekvat utbildning samt gärna några års relevant arbetslivserfarenhet.

Arbetsuppgifter och kompetenser
Vi arbetar med kontinuerlig produktutveckling från idé till produkt i drift och därefter med vidareutveckling. Dina arbetsuppgifter kommer till stor del att bero på dina kompetenser och intressen men en central och viktig uppgift är att vara vår hållfasthetsexpert. För den rollen krävs en känsla för design och för hur krafter kan hanteras på ett smartare sätt.

Inom hela organisationen arbetar vi med ett starkt fokus på att identifiera och skapa värde, enligt Lean Thinking-modellen. Det är därför meriterande om du har erfarenhet av Lean som arbetsmetod.

Då våra kunder finns över hela världen är det viktigt att du är bekväm med engelska i tal och skrift.

I arbetsuppgifterna ingår:
 • Förstudier
 • Konceptframtagning och utvärdering
 • Utveckling av främst svetsade konstruktioner - vi arbetar i Inventor
 • Hållfasthetsberäkningar - statiska och dynamiska
Kontaktperson
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Bengt Bolsöy, Technical Manager, på 070-601 58 15. Ansökningar tas emot via e-postadress: bengt.bolsoy@kirunawagon.com. Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är den 13 november 2016.

All kontakt med sälj-, annons- eller rekryteringsföretag undanbedes vänligen men bestämt.

Om Kiruna

I Kiruna bor ca 23000 människor i en annorlunda och trevlig stad som har ett rikt utbud för sin storlek. Runt knuten ligger den stora vildmarken som inbjuder till ett spännande friluftsliv under alla årstider.

Här finns en rik arbetsmarknad med Sveriges lägsta arbetslöshet. Det statliga gruvbolaget LKAB tryggar en långsiktig framtid för staden, men just nu finns den starkaste arbetsmarknaden inom vård och skola. Även det privata näringslivet inom till exempel gruvteknik och turism sjuder av liv.

Flyget mellan Kiruna och Stockholm Arlanda går flera gånger per dag, vilket gör att vi har nära till Stockholm och världen.

I Kiruna finns fantastiska möjligheter till ett rikt liv för den som värdesätter naturen, friheten eller kanske ett smidigt och nära familjeliv med mycket tid för varandra.
Jobbfakta
Ort
Kiruna
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Konstruktör
Mekanik
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

13 nov

Om företaget

Kiruna Wagon utvecklar och tillverkar tågburna malmtransportlösningar för den globala marknaden. Genom vår del i Sveriges största vagnsprojekt - tillverkningen av LKAB:s nya modell av malmvagn mellan 2004-2013 - har vi gjort oss kända som en pålitlig leverantör av kostnadseffektiva logistiklösningar till den moderna gruvindustrin. Bland våra kunder märks LKAB, Boliden, Northland Resources och norska Rana Gruber. Företaget ägs av Nybergs Mekaniska Verkstad och Rönnquist & Wettainen.


Hitta hit

Visa var