Vi söker brandmän för sommarvikariat 2017

Om jobbet

Vi söker nu ett antal initiativrika brandmän - kvinnor som män - med engagemang för att lära och utveckla morgondagens räddningstjänst. I arbetet som brandman får du informera och utbilda allmänheten för att skapa en trygg och säker kommun. Du får också arbeta med förebyggande uppgifter såsom utrymningsövningar, rådgivning och insatsplanering. I tjänsten som brandman ingår även utryckningstjänst samt att utveckla den operativa verksamheten. Du kommer att arbeta dagtid eller i skift vid någon av våra heltidsstationer. Låter detta spännande? Sök då till våra sommarvikariat med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Vi söker dig man eller kvinna som har genomgången alternativt pågående utbildning i Skydd Mot Olyckor (SMO), genomgången RIB utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kravet är också att få godkänt på ett antal fysiska, praktiska och teoretiska tester som du genomför hos oss på Räddningstjänsten i Oskarshamn den 25 januari. Till ansökan vill vi att du bifogar: - Godkänt simprov Guldbojen (ej äldre än 2 år) alt Intyg på godkänd badvaktsutbildning - Intyg på godkänd SMO-utbildning (eller att den pågår) alt intyg på godkänd RIB-utbildning - Godkänt åldersrelaterat rullbandstest (ej äldre än 3 månader) På testdagen den 25 januari ska du kunna uppvisa körkort med B-behörighet (C-behörighet är meriterande) Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och din lämplighet. För oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ med goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift. Som person visar du lugn och stabilitet i pressade situationer. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. I Oskarshamns kommun rekryterar vi medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Testerna är förlagda till den 25 januari 2017. Körkort med lägst klass B är ett krav. Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Jobbfakta
Ort
Oskarshamn
Anställning
Heltid
Säsongsjobb
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
5
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Brandkår
Kontakt

Mejla eller ring Anders Johansson, 0491-76 40 61

Publicerad

23 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om arbetsplatsen

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns räddningstjänst består av två heltidsstationer. Den ena finns i centrala Oskarshamn och den andra finns vid kärnkraftverket på Simpevarpshalvön. Det finns även två deltidsstationer och ett brandvärn. För närvarande finns det 70 heltidsanställda och 50 deltidsanställda brandmän i våra verksamheter. Räddningstjänsten har både en ledande och samordnande roll när det gäller kommunens säkerhetsarbete.