Speciallärare/Specialpedagog

Nybro kommun · Utbildning · 31 okt

Om jobbet

Vi söker dig som vill bidra till att våra vuxenelever får de bästa förutsättningarna att nå målen. Tjänsten innebär att du kartlägger och utreder elevernas behov av pedagogiskt stöd och anpassningar, gör planeringar och utredningar, dokumenterar och genomför anpassningar, handleder kollegor och undervisar elever i behov av extra stöd. Vidare ingår även att prova ut ev. kompensatoriska hjälpmedel och lära deltagarna att använda dessa. Du arbetar med såväl enskilda elever som grupper. Du kommer att arbeta med elever från olika grundläggande och gymnasiala kurser, sammanhållna utbildningar och SFI.

Kvalifikationer
Du har speciallärarexamen/specialpedagogexamen, alternativt lärarexamen och legitimation för gymnasie-/vuxenutbildningen i kombination med erfarenhet av arbete med specialundervisning/specialpedagogik. Du som söker ska ha ett stort intresse av att arbeta med vuxna och deras lärande. Det är viktigt att du är social, lösningsfokuserad, kreativ, tydlig och flexibel. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom vuxenutbildning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Jobbfakta
Ort
Nybro
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Kontakt

Mejla eller ring Birgitta Carlsson, 0481-455 60

Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om arbetsplatsen

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. Lärande- och kulturförvaltningen i Nybro kommun bedriver förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning med SFI och särskild utbildning för vuxna. Inom förvaltningen finns utbildning i glashantverk genom Riksglasskolan i Pukeberg samt uppdragsutbildningar och utbildningar inom yrkeshögskolan. Lärande- och kulturförvaltningen har även ansvar för bibliotek, kulturskola, fritidsgårdsverksamhet, allmänna kulturfrågor samt biografen Folkan. Lärande- och kulturförvaltningen har drygt 600 anställda och en årsbudget på omkring 365 miljoner kronor.