Socialsekreterare, Integrationsenheten

Om jobbet

Då en av våra medarbetare står inför långväga flytt söker vi nu en ny kollega till vårt integrationsteam. Som socialsekreterare på Nybro kommuns Integrationsenhet kommer du att arbeta som en av fem handläggare för de nyanlända som ingår i målgruppen för etableringsinsatser. Verksamhetens insatser består av två delar, socialt stöd samt ekonomiskt bistånd. Inom ramen för socialt stöd är din uppgift att vägleda, samordna och bistå med rådgivning för att den nyanlände med familj så snabbt som möjligt ska kunna etablera sig i kommunen. För detta krävs ett tätt samarbete med övriga kommunala verksamheter, kontakter med civilsamhället, andra myndighetskontakter och inte minst Arbetsförmedlingens etableringshandläggare. I ditt tjänsteutövande utreder du även rätten till ekonomiskt bistånd för målgruppen, främst i det så kallade "Glappet", men också övrigt ekonomiskt bistånd där ibland rehabiliteringsåtgärder och samordning krävs. Samtliga av Integrationsenhetens insatser ska utformas så att de understödjer självständighet och självförsörjning där du som socialsekreterare blir en viktig kugge in i det svenska samhället för den nyanlände.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning. Vi vill att du har några års erfarenhet av socialt arbete och/eller myndighetsutövning samt är väl förtrogen med socialtjänstens ansvarsområde och lagstiftning. Det är meriterande om du har tidigare yrkeserfarenhet från integrationsarbete samt handläggning av ekonomiskt bistånd. För att du ska trivas hos oss behöver du ha en god förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete. Du behöver kunna arbeta metodiskt och självständigt, om än dock med självklar uppbackning från ledning och kollegor. Du som person är lika initiativrik som flexibel, du har ett genuint intresse av flykting- och integrationsfrågor samt en god allmän kunskap om såväl samhällsfrågor som samhällsstrukturer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Jobbfakta
Ort
Nybro
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Mejla eller ring Ellinor Falkebo-Nygren, 0481-451 62

Publicerad

6 dagar sedan

Sista ansökningsdag

2 nov

Om arbetsplatsen

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. Nybros individ- och familjeförvaltning består av fem enheter varav Integrationsenheten är en av dem. Integrationsenheten i sin tur är uppdelade i två delar, en för vuxna i etablering och deras familjer och en för ensamkommande barn och ungdomar. Enheten är fristående till såväl lokalisering som struktur, men det dagliga arbetet sker i nära samverkan med övriga enheter inom förvaltningen. Integrationsenheten har i takt med ett ökat mottagande vuxit och fått utvecklas för att möta behoven. Vi är måna om att vara en verksamhet i rörelse där du som medarbetare ges möjlighet att vara med att utveckla både dig själv och verksamheten. Vi har extern handledning.