Socialsekreterare - Sydostjouren

Om jobbet

Vi söker engagerade socialsekreterare som vill göra skillnad i sydostregionen. I november 2015 startade verksamheten Sydostjouren i ett nära samarbete mellan kommunerna Emmaboda, Kalmar, Karlskrona och Torsås. För närvarande är Torsås kommun huvudman för verksamheten. Det finns nu ett förslag om att Kalmar kommun istället ska ta över huvudmannaskapet för Sydostjouren och i samband med detta kommer samarbetsparterna att utökas med kommunerna Borgholm och Nybro. Eventuellt kan ytterligare någon kommun komma att ansluta sig innan övergången. Sedan tidigare består arbetsgruppen av fyra socialsekreterare. I samband med utvidgning av uppdraget, planeras en utökning av personalstyrkan till fem eller eventuellt sex socialsekreterare. Därför söker vi nu en socialsekreterare som vill ingå i arbetsgruppen. Sydostjourens uppdrag är att under kvällar, nätter och helger hantera akuta sociala problem. Den verkar för lösningar fram till närmaste vardag då ansvarig kommun tar vid inom ramen för den ordinarie kommunens socialtjänst. Verksamheten ansvarar för myndighetsutövning enligt SoL, LVU och LVM. Sydostjouren tillhandahåller också stöd och rådgivning till jour- och familjehem. Sydostjourens verksamhet omfattar inte uppdrag rörande äldreomsorg eller omsorg om funktionsnedsatta. Arbetet bedrivs i huvudsak på obekväm arbetstid. Både jour- och beredskapstjänstgöring ingår i anställningen. Målsättningen är att det ska vara tre socialsekreterare i jourtjänst och två socialsekreterare i beredskapstjänst. Detta innebär att du alltid kommer att arbeta tillsammans med minst en kollega.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och flerårig erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, gärna från flera ansvarsområden. Du har en vana av myndighetshandläggning som rör beslut enl SoL, LVU och LVM. Du har erfarenhet av att agera i skarpa myndighetslägen och även av att möta människor i kris. Du är öppen för att arbeta i en tillvaro där man hela tiden kan behöva omprioritera arbetet utifrån förändrade förutsättningar. I stressade situationer är du lugn och stabil. Arbetet ställer höga krav på god förmåga till samarbete och samverkan. Det är därför viktigt att du värdesätter detta, samtidigt som du har god förmåga att också självständigt ansvara för dina arbetsuppgifter. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av jour- och beredskapstjänstgöring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort B är ett krav.

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev. Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Jobbfakta
Ort
Kalmar stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Kontakt

Ring Elisabet Oskarsson, 0480-45 09 25

Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

1 nov

Om arbetsplatsen

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och rankas i absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens drygt 65 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!