Räddningstjänsten söker Teamledare

Om jobbet

Som Teamledare på Räddningstjänsten i Oskarshamn kommer du att ha personalansvar för ett storskift på heltid, en deltidsgrupp i Kristdala samt en deltidsgrupp i Oskarshamn. Sammanlagt handlar det om ca 20 medarbetare. Har du räddningsledning B-utbildning alternativt brandingenjör med RUB-utbildning, så kommer du även att ingå i befälsberedskapen för 3 kommuner i samverkan (Oskarshamn, Högsby, Mönsterås). Antingen som yttre befäl eller inre befäl. I personalansvaret ingår det bl.a. att leda arbetsplatsträffar, genomföra medarbetar-/lönesamtal, visst budgetansvar, hålla utbildningar för medarbetarna, planera den dagliga verksamheten på lång och kort sikt, upprätthålla och driva ett systematiskt arbetsmiljöarbete samt personalplanera.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har: * brandingenjörsutbildning med påbyggnadsår RUB, SMO (Skydd Mot Olyckor), brandman heltidsutbildning, RIB-utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig eller lämplig * goda ledaregenskaper - gärna med tidigare personalansvar * god förmåga att strukturera, organisera och tänka strategiskt * god förmåga att kommunicera i tal och skrift Som Teamledare skapar du engagemang, delaktighet och lust till arbetet. Du står för fattade beslut och ser till att de följs. Du förhåller dig till uppsatta riktlinjer och policys samt visar gott omdöme. Meriterande om du har Räddningsledning A och B, tillsyn A eller motsvarande. Erfarenhet från larm där man hanterat flera olika styrkor samt vana av diverse datasystem, exempelvis Daedalos, finner vi också meriterande. Varmt välkommen med din ansökan!

B-körkort erfordras Vi erbjuder ett flextidsavtal Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Jan Karlsson, 0491-76 40 52

Publicerad

1 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 jan

Om arbetsplatsen

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv. Oskarshamns räddningstjänst består av två heltidsstationer. Den ena är placerad i centrala Oskarshamn och den andra finns vid kärnkraftverket på Simpevarpshalvön. Det finns även två deltidsstationer och ett brandvärn. För närvarande finns det 70 heltidsanställda och 50 deltidsanställda brandmän i våra verksamheter. Räddningstjänsten har både en ledande och samordnande roll gällande kommunens säkerhetsarbete.