Modersmålslärare till Oskarshamns kommun

Om jobbet

Nu söker vi modersmålslärare till Oskarshamns kommun med språkkunskaper i Dari, Persiska, Pashto eller Farsi. Som modersmålslärare stödjer du barn/elever i förskola, grundskola och gymnasiet i ovan namngivna språk. Du organiserar det pedagogiska arbetet utifrån svensk läroplan och undervisar med utgångspunkt i kursplanen för modersmål. (Du kan även erbjudas arbete som studiehandledare och utgår då ifrån kursplanerna i de olika ämnena). I arbetet ingår det viss förflyttning till våra olika verksamheter och skolor. Körkort och tillgång till bil kan därför underlätta logistiken. Som modersmålslärare i Oskarshamns kommun kommer du att ingå i arbetslag som erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsmiljö. Tillsammans arbetar ni för att öka medvetenheten gällande modersmålets positiva betydelse för det egna lärandet i olika skolämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av svenskt skolsystem och pedagogiskt arbete. Du talar och skriver obehindrat i språken Dari, Persiska, Pashto eller Farsi. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av modersmålsundervisning eller har lärarexamen i ditt forna hemland. Din förmåga att samarbeta är god, du har lätt för att skapa hållbara relationer och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är: * initiativrik och flexibel * strukturerad och noggrann * en tydlig och social pedagog som framgångsrikt möter mångfald och olikhet * kommunikativ - du kan uttrycka dig väl i svenska språket såväl i tal som skrift * ansvarsfull, du kan på ett självgående sätt planera, genomföra och utvärdera undervisningen utifrån styrdokumenten I din ansökan vill vi att du preciserar vilket/vilka utav modersmålen som du kan undervisa i. Vid eventuell anställning behöver du kunna visa utdrag från belastningsregistret. Detta hittar du under https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/ "För arbete inom skola eller förskola". I Oskarshamns kommun rekryterar vi medarbetare med olika bakgrund, kunskap och kompetens för att skapa mångfald. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla, varmt välkommen att söka!

Rekrytering sker löpande, vänta inte med din ansökan Innan anställning begärs intyg från belastningsregistret Vi har rökfri arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
Jobbfakta
Ort
Oskarshamn
Anställning
Heltid
Deltid
Projekt- / Visstidsanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Mejla eller ring Carl-Axel Hallberg, 0491-886 25

Publicerad

5 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 dec

Om arbetsplatsen

Hos oss på Oskarshamns kommun får du möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Oskarshamns kommun utsågs 2016 till en av de 50 mest spännande arbetsgivarna inom offentlig sektor. Det är våra egna medarbetare som har gett oss högt betyg, framför allt för att vi har kreativ arbetsmiljö med spännande och meningsfulla jobb. Vi får också högt betyg för att vi är goda kollegor som skapar trivsel på arbetsplatsen. Oskarshamn har ett urstarkt näringsliv med energifokus, ett fantastiskt kust- och inland och ett rikt kultur- och fritidsliv.