Löneansvarig med intresse för ekonomi.

Om jobbet

Har du erfarenhet av operativt lönearbete och vill vidareutvecklas inom området? Vill du optimera löneprocessen och dess rutiner? Då kan du vara den vi söker!

Just nu söker vi en Löneansvarig till vårt härliga team i Kalmar.

Som Löneansvarig hos oss blir du en viktig del i utvecklingen av vår löneprocess, med din kunskap och ditt engagemang blir du ansvarig för att ta fram och dokumentera tydliga rutiner och processer inom området. Tillsammans med vår löneadministratör säkerställer och kvalitetssäkrar du vårt lönearbete.

Då företaget står inför ett lönesystembyte blir du projektledare för detta kommande byte, här kommer dina erfarenheter från ditt tidigare operativa lönearbete väl till pass. Att vara delaktig och en sammanhållande länk, från offertförfarande till implementering av det nya lönesystemet, blir en mycket viktig del i arbetet. Du kommer att vara företagets expert och representant, länken mellan leverantör och dina kollegor, att informera för att sedan till viss del utbilda kollegorna blir en viktig pusselbit.

Vidare kommer du att ge stöd till företagets Ekonomichef och HR-funktion, att förse dessa med olika personalekonomiska rapporter och annan personalstatistik. Att ta fram och rapportera in aktuella uppgifter till SCB och andra myndigheter blir också en återkommande del i tjänsten.

Att vara back-up till vår löneadministratör, att ansvara för lönekörningen vid behov, kommer också att ingå i ditt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant utbildning inom lönehantering och du har flera års dokumenterad erfarenhet från operativt lönearbete. Vidare har du en mycket god förståelse för löneprocessen och dess rutiner och du är nu redo för nya utmaningar inom detta område.

För att trivas i rollen måste du tycka om att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag i tillväxt. Du behöver vara en driven och självgående person med förmågan att få fram ditt budskap genom mycket god kommunikation. Du tar stort ansvar för din roll och ger både förtroende och ställer krav på din organisation.

Som person värdesätter du såväl helhetsperspektivet som detaljer, du är van att arbeta i projektform och driva och följa upp förändringsarbeten. Vidare är du noggrann, ansvarsfull och har en administrativ/organisatorisk förmåga.

Du gillar att ha många kontaktytor och är en prestigelös och positiv person som bidrar med din energi till dina kollegor. Du besitter förmåga att inhämta information och söka svar på egen hand för att sedan kommunicera detta vidare till berörd part. Ditt intresse och kunskap inom området gör att du är väl insatt i lagar, regler och avtal som reglerar lönearbetet.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som är mångkulturell och vi värdesätter ett öppet sinne, lyhördhet och stor respekt för varandra.

Du är en van systemanvändare och du har goda kunskaper i MS Office med betoning på Excel. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska, i både tal och skrift.

Om du har erfarenhet av lönesystembyte ser vi detta som mycket meriterande.
Jobbfakta
Ort
Kalmar stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Löner & Förmåner
Kontakt

Mejla eller ring Terese Carlstedt, 070-3774551

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 nov

Om företaget

AlphaCE Coaching & Education startades för fyra år sedan och har idag ca 400 anställda. Vi erbjuder coachande, förberedande, matchande och utbildande insatser. Vi underlättar och skapar bättre förutsättningar för individer att komma in på arbetsmarknaden eller stå bättre rustade för ett arbete.