Leg fysioterapeut/leg sjukgymnast, vik

Om jobbet

Kommunal rehabilitering innebär arbete i patientens hemmiljö, i både ordinärt och särskilt boende. Vårt fokus är att få individens vardag att fungera och en nära teamsamverkan är ett verktyg för det. Fysioterapeut/sjukgymnast hos oss arbetar med bedömning och träning av funktion när det gäller bl a rörlighet, styrka och balans. Att kunna förflytta sig i sin miljö är ett fokus, där ingår t ex förskrivning av gånghjälpmedel. Vi möter personer i olika åldrar, även om flertalet är äldre. Arbetsuppgifterna är mycket varierande. Mycket handlar om att arbeta genom andra, dvs handledning och instruktion till patient, närstående och omsorgspersonal. Förmåga att motivera och en pedagogisk talang är en tillgång här. Teamarbetet är väl utvecklat i vår verksamhet och nu vill vi ha möjlighet att arbeta ännu mer med rehabilitering i hemmet, därför behöver vi dig! Vi kan erbjuda ett gott och glatt klimat och nära samverkan kollegor emellan!

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut (eller sjukgymnast) med yrkeserfarenhet, gärna från kommunal rehabilitering, men viktigare är att du verkligen vill prova på den utmaning det innebär! Du är flexibel och har lätt att möta olika typer av människor, har en ödmjuk attityd och är beredd att samverka med olika teamkollegor, allt efter behov. Att träna med patienter i vardagen är självklart för dig. Du är nyfiken och vill lära mer inom rehabiliteringens alla delar - såväl via erfarna kollegor som via utbildning, i smått och stort. Om du tycker att utbildning av andra, enskilt och i grupp, är roligt och givande, är det ett stort plus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen att höra av dig så berättar vi mer! Körkort är ett krav

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Ewa Sveding, 0481-456 48

Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

11 dec

Om arbetsplatsen

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. Omsorgsförvaltningen svarar för vård och omsorg i ordinärt och särskilt boende till företrädesvis äldre. Förvaltningen har drygt 500 anställda. Ledstjärnan i arbetet är ett hälsofrämjande förhållningssätt, där vi värderar teamarbetet högt.