Lärare/förskollärare i förskoleklass Fagerslättsskolan

Nybro kommun · Utbildning · 5 dec

Om jobbet

Som lärare i förskoleklassen på Fagerslättsskolan arbetar du tillsammans med en kollega och ni delar på ansvaret. Vi förutsätter att du har examen som förskollärare eller behörighet att undervisa i förskoleklass. I tjänsten kommer du att arbeta ihop med andra pedagoger som har ansvar för parallellklasser samt med speciallärare. Tillsammans med övriga pedagoger på skolan deltar du genom att bedriva skolutveckling. Du kommer att ingå i skolans arbetslag F-3, samt regelbundet träffa dina närmsta kollegor. På Fagerslättsskolan har vi bred erfarenhet av att möta elever från andra kulturer.

Kvalifikationer
Förskollärarexamen eller lärare med behörighet att undervisa i förskoleklass med lärarlegitimation. Erfarenhet kring elever med funktionshinder och nyanlända är en merit. Även om du inte har yrkeserfarenhet är du välkommen att söka tjänsten. Inför anställning är personlig lämplighet en förutsättning.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Jobbfakta
Ort
Nybro
Anställning
Deltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Utbildning
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Lärare
Kontakt

Ring Malin Westergren, 0761-36 55 69

Publicerad

16 dagar sedan

Sista ansökningsdag

5 dec

Om arbetsplatsen

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. Lärande- och kulturförvaltningen i Nybro kommun bedriver förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning med SFI och särskild utbildning för vuxna. Inom förvaltningen finns utbildning i glashantverk genom Riksglasskolan i Pukeberg samt uppdragsutbildningar och utbildningar inom yrkeshögskolan. Lärande- och kulturförvaltningen har även ansvar för bibliotek, kulturskola, fritidsgårdsverksamhet, allmänna kulturfrågor samt biografen Folkan. Lärande- och kulturförvaltningen har drygt 600 anställda och en årsbudget på omkring 365 miljoner kronor. Fagerslättsskolan är en F-6 skola med 2-3 paralleller och fyra fritidshem. Vi har en positiv och konstruktiv atmosfär i personalgruppen med både tradition och nytänkande. Skolan har bred erfarenhet av att ta emot elever från många kulturer. Skolan ligger centralt i Nybro med goda kommunikationsmöjligheter med tåg/buss från Kalmar och Växjö.