HR-specialist till Kalmarsunds gymnasieförbund

Om jobbet

Är du intresserad av arbetsmiljö, beteendevetenskapliga frågor och personalfrågor? Då är detta en tjänst för dig! Kalmarsunds gymnasieförbund söker nu en initiativtagande och engagerad HR-specialist med placering i staben. Du kommer få driva egna processer och utveckla verksamheten med ansvar för arbetsmiljö, rehabilitering, personalutveckling samt inneha en rådgivande roll gentemot chefer och rektorer.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Kalmarsunds gymnasieförbunds räkning en HR-specialist. Kalmarsunds gymnasieförbund driver gymnasieskolor med totalt cirka 3000 elever. Som HR-specialist kommer du bland annat arbeta med personalutveckling, utbilda chefer, lönerevision och arbetsrätt. Du kommer att fungera som ett stöd för chefer och rektorer samt bidra till förbundets utveckling ur ett verksamhetsperspektiv.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Kalmarsunds gymnasieförbunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Kalmarsunds gymnasieförbund.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist kommer du att arbeta med processer och rutiner inom HR-området. Du kommer få ta egna initiativ, driva processer och vara ett stöd för chefer i verksamheten gällande personalutveckling, exempelvis genom att hålla i utbildningar. Du kommer också arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete inom såväl fysisk som psykosocial arbetsmiljö. Din initiala tid (VT17) kommer du arbeta parallellt med befintlig HR-resurs, för att efter sommaren axla rollens själv då nämnd person går i pension.

Du kommer till exempel att:
 • Upprätta, revidera och implementera policys och rutiner
 • Administrera rekryteringar och avslut av anställningar
 • Ha hand om externa kontakter såsom kommunhälsan, försäkringskassan och fackliga kontakter
 • Ta fram statistik och analysera denna
 • Administrera lönerevision
 • Ha en personalredogörande funktion för staben och förtroendevalda
Tjänsten passar dig som är intresserad av arbetsmiljö och beteendevetenskapliga frågor. Du tycker om att arbeta konsultativt för att fungera som ett stöd för chefer och personal.

Vi söker dig som

Brinner för HR-frågor och har en för tjänsten relevant utbildning. Du är beredd att ta dig an varierande uppgifter och ser fram emot att bli Kalmarsunds gymnasieförbunds HR-specialist. Du kan arbeta både självständigt och i grupp och har ett fokus på att utveckla arbetsplatsen.

Du har...
 • har en högskoleutbildning inom personalområdet eller liknande
 • goda kunskaper i Officepaketet
 • goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Det är meriterande om du tidigare arbetat med arbetsrättsliga frågor eller arbetat i en offentlig förvaltning, gärna inom utbildningssektorn.

Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt samt följer de kvalitetsstandarder som behövs för arbetet. Du tar initiativ och kommer med nya förslag till arbetssätt och sätter igång aktiviteter mot ett önskat resultat. Du är kommunikativ och uttrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift. Du har också en personlig mognad och utstrålar trygghet, stabilitet och har förmåga till självinsikt.

Övrig information
 • Start: Januari 2017, med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Kalmar
 • Ansvarig rekryteringskonsult: Linus Lanker, 013 - 47 45 184
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på lin01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten
När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.
Jobbfakta
Ort
Kalmar stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
HR & Personal
Publicerad

21 dagar sedan

Sista ansökningsdag

14 jan

Om företaget

Kalmarsunds gymnasieförbund är ett kommunalförbund som startade 1995. Förbundet bedriver gymnasial utbildning, gymnasiesärskola och kommunal vuxenutbildning åt kommunerna Borgholm, Kalmar, Mörbylånga och Torsås. Totalt finns ungefär 3000 elever inom gymnasieskolan, 90 inom gymnasiesärskolan och ungefär 1100 studerande inom kommunal vuxenutbildning. Personalen består av ca 550 anställda där de allra flesta är lärare. Förbundet har idag 17 skolenheter som är förlagda till 6 skolor. Varje skolenhet har en rektor som är chef över sin enhet. Förbundskontoret leds av förbundschefen och består av kvalificerade stödfunktioner som till exempel ekonomi, kansli, arbetsrätt, arbetsmiljö och personal.

Läs gärna mer på deras hemsida!