Fastighetsingenjör/projektledare bygg

Om jobbet

Som fastighetsingenjör/projektledare kommer du att arbeta med bygg- och fastighetsrelaterade utredningar samt olika former av byggnadsprojekt som omfattar bl.a. skolor, omsorgsanläggningar, samlingslokaler och fritidsanläggningar. Du är tidigt med i projekten och ansvarar för att projekten genomförs på ett professionellt och engagerat sätt enligt lagstiftning, budget och uppställda tidsramar. Du upprättar entreprenadhandlingar/förfrågningsunderlag inför upphandlingar och ansvara för projektledning för ny-, om-, och tillbyggnader. Du har ett nära samarbete med verksamhetens nyttjare/beställare, arkitekter, tekniska konsulter och entreprenörer. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. ekonomisk uppföljning, underhållsplanering och att göra justeringar i CAD-ritningar.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill att du har erfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen, erfarenhet av byggledning och av att leda projekt inom bygg och installation. Du har jobbat flera år med fastigheter/fastighetsunderhållssystem samt olika former av byggentreprenader på beställar- eller konsultsidan. Du har ett helhetsperspektiv och du förstår fastigheters kort- och långsiktiga krav samt möjligheter. Du har erfarenhet av kalkylering, budgetering och ekonomisk uppföljning, samt goda IT-kunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av lagen om offentlig upphandling samt kunskap inom energieffektivisering av fastigheter. Du är affärsmässig, driven, engagerad, stresstålig, har ett kundorienterat synsätt och lätt för att samarbeta med andra. Vi söker dig som är kreativ och kan se smarta lösningar i befintliga lokaler för att möta de olika verksamheternas behov. Det är meriterande om du tidigare arbetat i något fastighetssystem, har kunskaper inom fastighetsekonomi, tekniska installationer och avtalsfrågor. Du bör vara strukturerad, serviceinriktad och ha ett genuint intresse av att samarbeta med andra då arbetet innebär många kontaktytor inom och utom organisationen. Då det rör sig om olika verksamheter med olika förutsättningar, ställs stora krav på lyhördhet och förmåga att tänka brett och långsiktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Körkort behörighet B krävs.

Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra tjänster inom Nybro kommun eller andra organisationer anslutna till Offentliga jobb. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning. Vi vill inte bli kontaktade av rekryterings-/bemanningsföretag. Vi undanber oss också samtal från annonssäljare.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Aline Sales, 0481 453 31

Publicerad

10 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 dec

Om arbetsplatsen

Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. Samhällsbyggnad ger förutsättningar för ett hållbart samhälle i förändring och bidrar till att alla boende och verksamma i Nybro kommun ska kunna leva ett gott liv. Vi skapar planer för framtidens Nybro, tar hand om kommunens mark och byggnader, gör kartor, ger tillstånd för bygglov, planerar och bygger stadens trafikmiljö, tar hand om parker och grönområden, driver fritids- och idrottsanläggningar, ser till så att vi har en god bostadsmiljö, städar lokaler och lagar mat och mycket, mycket mer. Vi ger också människor och företag råd och stöd för att kunna göra rätt och därför bedriver vi tillsyn i till exempel miljö-, livsmedels-, bygg- och trafikfrågor. Vi är ett team med blandade åldrar och olika erfarenheter. Arbetsuppgifterna är omväxlande och vi arbetar mycket under eget ansvar. Verksamheten ingår i förvaltningen Samhällsbyggnad och arbetar med förvaltning, drift, samt underhålls- och investeringsprojekt för fastigheter inom skola, vård/omsorg samt fritid. Verksamheten omfattar även Städservice och har ca 70 anställda och förvaltar totalt 157 000 m2 lokalyta fördelade på 120 byggnader.