Utbildningskonsult till svenska för invandrare samt Svenska som andraspråk

Lernia · Utbildning · 15 dec

Om jobbet

Arbetsuppgifter

Lernia Utbildning i Jönköping söker lärare i Svenska som andraspråk och sfi med vilja och förmåga att arbeta med människor och som trivs med att arbeta i ett team av medarbetare. Vi förutsätter att du som söker har ett genuint intresse av vuxnas lärande.

Lernia Utbildning erbjuder utbildnings- och matchningstjänster till individer via arbetsförmedlingar, kommuner och myndigheter. Som utbildare inom vår utbildning i Svenska för invandrare och grundläggande ämnen arbetar du tillsammans med ditt arbetslag med att planera, genomföra och följa upp utbildningar inom området.

Du kommer att få träffa deltagare från många olika kulturer och faser i livet. Arbetet innebär även viss administration och annat kontorsarbete.

Formell kompetens

Du som söker har lärarbehörighet samt minst 30 hp i Svenska som andraspråk.

Din bakgrund

Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och utbildning samt intresse för vuxnas lärande.
Att du har god datorvana är en förutsättning då delar av kommunikationen med deltagarna sker via en lärportal på internet.

Personliga egenskaper

Vi vill att du har stor energi och glädje, att du vill arbeta med människor från olika samhällsskikt och kulturer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, där rätt inställning är av avgörande betydelse. Det är viktigt att du verkligen brinner för att deltagarna ska lyckas och få ut mesta möjliga av sin tid hos Lernia. Du ska se möjligheter, har mycket god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig. Vi söker dig som kan tänka i nya banor och är ansvarstagande som person. Vi ser gärna att du är utåtriktad, kreativ och lösningsfokuserad. Du ska arbeta för att skapa trivsel och gemenskap och kommer att fungera som mentor för våra deltagare.

Eftersom rollen innefattar aktiv dialog med deltagare, kollegor och chef är det viktigt att du är kommunikativ och trivs med samarbete. Du känner dig bekväm med tekniska hjälpmedel och digitala plattformar. Som person har du även förmåga och vilja att utveckla människor och tillämpa olika pedagogiska metoder. Du är duktig på att samarbeta men även att ta egna beslut samt skapa och vårda kundrelationer.

Eftersom deltagarna har ett individuellt studieupplägg och varierande behov ska du kunna arbeta självständigt och med stor flexibilitet.

Du som söker tjänsten ska ha ett starkt engagemang och intresse för människor i förändring och med varierande förutsättningar.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning på hel eller deltid med placering i Jönköping.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse.

Information

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Charlotte Staaf 0708-434442

Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så ansök omgående.
Du är varmt välkommen med din ansökan till ett arbete och kunskapsföretag, där du har chans till en karriärutveckling tillsammans med våra övriga entusiastiska medarbetare.
Jobbfakta
Ort
Jönköping stad
Anställning
Heltid
Projekt- / Visstidsanställd
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Lärare
Publicerad

31 dagar sedan

Sista ansökningsdag

15 dec

Om företaget

Lernia är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag. Vi erbjuder tjänster inom utbildning, bemanning, rekrytering och omställning och finns på fler än 100 orter över hela landet. Lernia gör det möjligt för människor och företag att stärka sin konkurrenskraft genom rätt kompetens. Vi vet att kompetens gör skillnad.

Våra värderingar som genomsyrar vårt dagliga arbete är Pålitlighet - Affärsmässighet - Vi är lika och unika.
Besök gärna www.lernia.se.