Socialsekreterare, utredning, Enhet barn och ungdom

Om jobbet

För att ytterligare öka kvalitén på vårt arbete utökar vi nu med fem nya socialsekreterartjänster. Som socialsekreterare utreder du barns och ungdomars eventuella behov av stöd eller skydd, beviljar insatser genom biståndsbeslut och följer upp beslutade insatser. Arbetet utgår från både SoL och LVU och tjänsterna är placerade i barn- och ungdomsgrupperna. Vi på enhet barn och ungdom är starkt engagerade i socialt arbete och vill hålla hög kvalitet i vårt utförande. Nässjö kommun sätter barnutredarnas kompetens högt och vill ge rätt förutsättningar att genomföra jobbet med bra kvalitet och med en välmående personal. Medarbetarna ska ha tid för reflektion och en balanserad ärendemängd. Vi erbjuder dig: - En bra löne- och personalpolitik - Arbete i mindre team - Nära arbetsledning - Engagerade medarbetare och chefer - Modernt digitalt processtöd - Kompetensutveckling - Delaktighet och möjlighet att påverka beslut och resultat - God introduktion - Administrativt stöd Socialförvaltningen är uppdelad i en myndighetsdel och två verkställighetsdelar. Enhet barn och ungdom tillhör myndighetsdelen och arbetar med barn och unga 0-20 år och deras familjer. Enhet barn och ungdom består idag av ca 50 anställda med specialinriktning för mottagning, barn- och ungdomsutredning, ensamkommande, familjehemsvård, familjecentral samt öppenvård. Vi är en grupp som trivs med att arbeta med varandra och där skratt är en viktig del. Vi har ordinarie BBIC-licens och dokumenterar i Treserva. Extern handledning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen. Du har erfarenhet av socialtjänstens myndighetsutövning, gärna riktat till barn och unga. Du har god kännedom om socialtjänstens uppdrag och aktuell lagstiftning. Erfarenhet av BBIC är meriterande. Som person är du noggrann, självständig och har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, ska du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha lätt att uttrycka dig både i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Jobbfakta
Ort
Nässjö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
5
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Socionom
Publicerad

13 dagar sedan

Sista ansökningsdag

18 dec

Om arbetsplatsen

Vi vill bli några fler! Nässjö kommun arbetar utifrån ett helhetsperspektiv på människors behov och har därför en sammanhållen socialförvaltning som arbetar med socialtjänstens hela uppdrag, under mottot "Vi ger stöd till bättre liv med god kvalitet i varje möte".