Skolpsykolog/PTP-tjänst

Om jobbet

Arbetet som skolpsykolog innehåller uppgifter som handledning, konsultation, utredningar och stöd till elever, föräldrar, arbetslag eller enskilda lärare. Ett nära och utvecklande samarbete med samtliga medarbetare i den centrala elevhälsan är en viktig och grundläggande del i arbetet. I detta medverkar du till att utforma insatser utifrån en helhetsbedömning av barn och elever. Som skolpsykolog arbetar du självständigt med ärenden från förskoleklass till gymnasiet. Du tillhör organisatoriskt den centrala elevhälsan tillsammans med fler psykologer, special- och talpedagoger, kuratorer, skolsköterskor samt skolläkare. Du samarbetar med skolområdets lokala elevhälsoteam. Arbetet är i första hand förebyggande och hälsofrämjande. Du har goda möjligheter att själv påverka och utveckla arbetets innehåll. Som psykolog i Nässjö kommun har du tillgång till handledning och goda fortbildningsmöjligheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Eventuellt kan tjänsten komma att göras om till PTP. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet liksom förmåga att bygga förtroendefulla relationer till personal, elever och föräldrar. Körkort och tillgång till bil är ett krav. Tillsvidareanställning gäller vid uppvisande av legitimation. Vid PTP gäller till att börja med en tidsbegränsad anställning med möjlighet till en tillsvidareanställning. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. Under ansökningstiden sker ett kontinuerligt urval. Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.
Jobbfakta
Ort
Nässjö
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Offentlig Förvaltning
Underkategori
Psykolog
Publicerad

11 dagar sedan

Sista ansökningsdag

8 nov

Om arbetsplatsen

Ökat lärande - likvärdighet - mötesplatser; tre viktiga kärnvärden som genomsyrar allt arbete i Nässjö kommuns skolor, den medelstora kommunen med ca 30.000 invånare på det Småländska höglandet. För att förverkliga detta har kommunfullmäktige antagit ett strategiskt och långsiktigt utvecklingsarbete för förskola och skola i Nässjö kommun. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar vi medvetet och målinriktat för att ge varje barn och elev de verktyg som krävs för att söka kunskap i livet. Målet är att varje barn och elev ska få utvecklas efter sina förutsättningar och känna glädje och stolthet över sina framgångar.