SB/IS soldat till Ing 2

Försvarsmakten · Övrigt · 30 okt

Om jobbet

Ledningspluton ansvarar för 21. Ingenjörbataljonens ledningsstöd och har bland annat till uppgift att upprätta tekniskt avancerade sambandssystem, upprätta fältgrupperad ledningsplats samt stödja bataljonchefen med främre ledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som soldat vid SB/IS-grupp vid Ledningspluton kommer du arbeta nära tillsammans med tre soldater. Uppgiften är att transportera, upprätta, skydda och handha bataljonens avancerade informationssystem. Informationssystemet består bland annat av sambandssystem, servrar, datorer samt krypton och är hjärtat i hela bataljonens ledningssystem. Arbetsuppgifterna är av mycket teknisk karaktär och ställer höga krav på ett intresse för teknik, eget ansvarstagande och självständigt problemlösande. Du kommer, inom ramen för din befattning, att bli specialist på något som väldigt få andra kan. Arbetet är fysiskt och mentalt krävande.

Exempel på arbetsuppgifter.
 • Vara förare på tung terränglastbil
 • Upprätta och betjäna avancerade informationssystem
 • Försvara egen arbetsplats
 • Delta på utbildningar och övningar i hela riket
Anställningen: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt obligatorisk utlandstjänstgöring.

Lön: Individuell lönesättning. Lägsta ingångslön 18000kr.

Tillträde: Enl överenskommelse

Placeringsort: Eksjö

Generella krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd militär grundutbildning (Vpl/GMU)
 • Godkänd i Svenska A/1, Matematik A/1, Engelska A/5 från gymnasiet.
 • Godkänd fysisk förmåga enligt Försvarsmaktens fysiska standard.
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
 • Genomförd värnplikt/tjänstgöring i sambandsbefattning
 • C-körkort/förarbevis
 • Civil utbildning/kompetens inom radio, radiolänk, kommunikation
 • Civil utbildning/kompetens inom IT/Data/Teknik
Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Militärt vitsord med referenser
Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till en test och intervjudag vid förbandet.

Sista ansökningsdag: 2016-10-30

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 1.sg Karl Karner, 072-1811680, karl.karner@mil.se

Fackliga representanter:

Jonas Larsson, OF Eksjö
0381-180 42
jonas.a.larsson@mil.se

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet
0381-186 00
carola.blomdahl@mil.se

Irené Ström, SEKO
070-8218501
sekoforsvar-eksjo@mil.se

Cecilia Ragnarsson, SACO
0381-18075
cecilia.ragnarsson@mil.se

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Ort
Eksjö
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
3
Yrkesområde
Övrigt
Publicerad

32 dagar sedan

Sista ansökningsdag

30 okt

Om företaget