Konstruktör / säljtekniker till marknadsledande bolag

Om jobbet

Till Scandinavian Door Frames söker vi nu en konstruktör / säljtekniker för rekrytering. För att lyckas i rollen tror vi att du är en kvalificerad konstruktör med kommersiellt intresse, som vill vara med och utveckla nya affärer.
Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande så ansök redan idag.

Arbetsuppgifter

Som konstruktör/säljtekniker hos Scandinavian Door Frames innebär arbetet till stor del att lösa tekniska problem genom att sätta sig in i kundens behov och erbjuda en anpassad lösning. Rollen fokuserar på att tillsammans med våra kunder utveckla och optimera våra befintliga produkter för att få en optimal kundanpassad lösning. Arbetet kommer också att omfatta utveckling av nya karmar som uppfyller de nya standarder och myndighetskrav som träder i kraft 2019.

Du kommer till exempel att:
 • Konstruera i 3D.
 • Arbeta med kundanpassningar
 • Medverka som expert i projektmöten hos kund
 • Hantera offerter av fixturer och verktyg
 • Förbereda produktionsunderlag
 • Utföra produktionstekniska uppgifter.
Utbildning/erfarenhet

För att fungera i rollen som konstruktör/säljtekniker måste du vara en kvalificerad lösningsorienterad konstruktör med ett naturligt intresse för service. Du behöver även ha ett kommersiellt intresse och en god social förmåga. Du har en ingenjörsutbildning i botten och har genom arbetslivserfarenhet förskansat dig goda kunskaper i 3D-Cad och tillverkning.

Det är meriterande om du har:
 • Kunskap i Solid Works.
 • Tidigare erfarenhet av affärssystemet Monitor
 • Kunskaper i tyska i tal och skrift.
 • Tidigare erfarenhet av dörrar eller fönster
 • Erfarenhet av plåtbearbetning med svets, bockning och stansning
Som person trivs du med att arbeta tillsammans med andra i en prestigelös miljö, och har inget emot att dela med dig av din kunskap. Du är social och kommunikativ och kan på ett pedagogiskt sätt förklara olika lösningar, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, engagerad, driven och har ett genuint tekniskt intresse. Vi tror att du med din analytiska sida genomför dina arbetsuppgifter på ett noggrant och systematiskt sätt.

Förmåner

På Scandinavian Door Frames erbjuds en arbetsplats med en öppen och prestigelös företagskultur. De tillåter och uppmuntrar sina anställda till självständigt tänkande. Redan från dag ett får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på den enskilda individen. För att lyckas i rollen tror vi att du är en kvalificerad konstruktör med kommersiellt intresse, som vill vara med och utveckla nya affärer. Vi erbjuder dig ett intressant arbete med goda utvecklingsmöjligheter.
Jobbfakta
Ort
Vetlanda
Anställning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Publicerad

12 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget

Scandinavian Door Frames är ett mer än femtio år gammalt företag i ny kostym. Tidigare hette vi Sävsjö Plåtindustri och började verksamheten som ett plåtföretag i byggbranschen. Idag har vi hittat vår nisch och är marknadsledande på stålkarmar till trädörrar. Ett företag med siktet inställt framåt.

Vi har en rationell och modern produktionsanläggning där vi tillverkar våra karmar utifrån våra grundmodeller. Vår erfarenhet är gedigen, servicenivån omtalat hög och företaget välskött. Vi har ett 40-tal anställda som kontinuerligt kompetensutvecklas och som trivs i företaget. Det ger oss verklig styrka både i den dagliga produktionen och framöver på en expanderande marknad. Scandinavian Door Frames ingår sedan 2010 i tyska Knauf; en stark ägare vars byggprodukter vi kompletterar.
Vi är ett modernt företag med trygg bakgrund.